Yüksek Emlak Vergisi Otelcileri İsyan Ettirdi

Bazı bölgelerde yüzde 100'ü aşan emlak vergisi oranları ev sahipleri kadar otelcileri de isyan ettirdi. Emlak vergisine itiraz başladı!
Yüksek Emlak Vergisi Otelcileri İsyan Ettirdi

Emlak vergisi takdir komisyonları 2021 toplantıları tamamlandı ve belirlenen yeni rayiç bedeler 1 Temmuz tarihi itibari ile muhtarlıklara asıldı. Bazı bölgelerde belirlenen yeni fiyatlar pek çok kişiyi mağdur ederken emlak vergisinde yüzde 100'e varan artış otelcileri de isyan ettirdi.

Pandemi nedeni ile 2 senedir iş yapamayan, Kurban Bayramı tatili ile ilk kez yüzlerin gülmeye başladığı turizm sektörü salgının etkilerinin de göz önünde bulundurulmasını talep etti. Süreçte özellikle de fahiş zamların geldiği bölgelerde yoğun bir şekilde emlak vergisi itirazı başvurularının başladığı belirtiliyor.

OTELCİLER YÜKSEK VERGİYE İTİRAZ ETTİ: 5 BİN LİRA ÖDEYEN 2021'DE 40 BİN LİRA ÖDEYECEK

Yaşanan pandemi sürecinden en fazla olumsuz etkilenen sektörlerin başında geldiklerini belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) üyeleri 2021 senesine oranla emlak vergisi rakamlarında bölgelerinde 5 katı aşan artış yaşandığını belirterek düzenlemeye itiraz etti.

Yapılan düzenleme sonrasında rakamlar değişmezse 2021 senesinde 5 bin lira emlak vergisi ödeyen bir otel 8 kat artışla 40 bin lira emlak vergisi ödemek zorunda kalırken yine 15 bin lira emlak vergisi ödemesi yapan bir otelin de 2022 senesinde bu rakamı 70 bin lira olarak ödemek zorunda kalacağı belirtiliyor.

Yüksek Emlak Vergisi Otelcileri İsyan Ettirdi

İTİRAZ ETMEYEN YÜKSEK EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEK!

1 Temmuz tarihi itibari ile muhtarlıklara asılan emlak vergisi rayiç bedelleri listesi ile 2022 senesinden itibaren başlamak üzere önümüzdeki 4 sene boyunca ödenecek olan emlak vergisi rakamları belirlenmiş olacak. Emlak vergisi her sene yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanırken 4 senede bir ise emlak vergisinin belirlendiği arazi rayiç bedelleri tespit komisyonlarınca ilan ediliyor.

Belirlenen rakamlar listeler halinde muhtarlıklara asılırken 1 ay boyunca askıda kalan emlak vergisi rakamlarına itiraz hakkı bulunuyor. Bu süre 2021 yılı için 30 Temmuz tarihinde sona ererken bu süre zarfında itiraz edilmemesi durumunda ise rakamlar kabul edilmiş sayılıyor. Bazı bölgelerde emlak vergisinin 8 katına çıkması ve yüzde 100 artış yaşanması tepkileri arttırıyor.

Söz konusu itirazlar taşınmazın bağlı olduğu vergi dairesine yapılıyor. İtiraz için aynı mahallede oturan tek bir kişinin bile başvuruda bulunması yeterli olurken itiraz edilmeyen taşınmazlar için ise 4 sene ilan edilen rakam kullanılıyor.