Belediyeden 800 TL'ye KİRALIK DÜKKAN fırsatı! 288 TL ödeyen başvuru yapabilecek

Artan taşınmaz fiyatları gündemden düşmüyor. Türkiye'nin ilan portali üzerinden çeşitli taşınmazlar satışa ve kiraya sunulurken Samsun'da yaşayanlara belediyeden konut kiralama fırsatı sunulduğu bildirildi.
Belediyeden 800 TL'ye KİRALIK DÜKKAN fırsatı! 288 TL ödeyen başvuru yapabilecek

Türkiye'de pandemi döneminin artan taşınmaz fiyatlarındaki artış devam ediyor. Her geçen gün artan fiyatlardan kaynaklı olarak da vatandaşlar uygun fiyatlı ilanları incelemeye devam ediyor. Arsa, konur, tarla, iş yeri, dükkan gibi taşınmazların satış fiyatlarının yanı sıra kiralık fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Artan fiyatlar nedeniyle son dönemde belediye tarafından yayımlanan ilanlar vatandaşın gündeminde yer alıyor.

Enflasyonla da mücadele sürerken 23 Kasım tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) tarafından da faizin yükselmesine kadar verildi. TCMB'nin faiz artışları piyasayı etkilerken kira fiyatlarından yakınan vatandaşlar için belediyeden kiralık konut fırsatı duyuruldu.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN KİRALIK DÜKKAN FIRSATI

Artan fiyatlar nedeniyle alternatif arayışında olan vatandaşlar belediyelerin ilanlarını araştırırken Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portali üzerinden yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan kiralık dükkan ilanı geldi.

screenshot-18.jpg

Samsun Büyükşehir Belediye tarafından yapılan resmi açıklamada ''Kullanım ve tasarruf hakları Belediyemize ait;

Samsun İli İlkadım İlçesi, Kale Mahallesi, Kurtuluş Bulvarı adresinde bulunan Yabancılar Pazarı içerisinde ve aşağıdaki tabloda Sıra Numaraları, İlçesi, Mahallesi, Adresi, Blokları, Blok Numaraları, Yüzölçümleri, Nitelikleri, Aylık Muhammen Kira Bedelleri ve Geçici Teminat bedelleri belirtilen taşınmazlar, tanzim olunan şartnamelerine göre ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesi hükümleri uyarınca açık teklif usulü ile 22.05.2032 tarihine kadar kiraya verilecektir.'' denildi. Bu kapsamda açık teklif usulü ile kiralık dükkan ihalesi yapılacağını duyuran Samsun Büyükşehir Belediyesi, katılım şartlarını da duyurdu.

ekran-goruntusu-2023-11-23-202232.png

Buna göre;

İhalede artırım aylık kira bedelleri üzerinden yapılacak.
İhale Şartnamesi mesai saatleri dahilinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı/Emlak Şube Müdürlüğünden ücretsiz olarak temin edilecek.
Bahse konu İhale; 7 Aralık 2023 tarihinde saat 15:00’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasının 1. Katındaki Toplantı Salonunda, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince açık teklif usulü ile yapılacak.

İhaleye katılacak olanlardan istenecek belgeler;

  • İstekli gerçek kişi ise:
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • İkametgah Belgesi
  • İhaleye girecek kişinin noter onaylı imza sirküsünün aslı
  • Adres Beyannamesi

ekran-goruntusu-2023-11-23-202238.png

800 TL'DEN KİRALANACAK

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan dükkan kiralama ihalesine ilişkin detaylar da duyuruldu. Belediye tarafından kiraya verilecek olan en küçük dükkanın 9 metrekare olduğu ve muhammen kira bedelini de en düşük 800 TL olduğu bildirildi.

ekran-goruntusu-2023-11-23-202204.png

Öte yandan teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklifin son ve kesin teklif olarak kabul edileceği ilan edildi.

Emlak365.com