Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kentsel dönüşüm yasasını duyurdu!

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kentsel dönüşüm yasası duyuruldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kentsel dönüşüm yasasını duyurdu!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında iki haftalık aranın ardından kabine toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen bu toplantıda gündeme dair pek çok önemli gelişmeler aktarılırken bununla birlikte Erdoğan tarafından yeni kentsel dönüşüm yasası hakkında da açıklamalar geldi. Yapılan bu açıklamalarda yürürlüğe giren yasanın detaylarından bahsedildi.

YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI DUYURULDU!

Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda yasanın detayları şu şekilde verildi;

''Kentsel dönüşüme dahil edilecek binaların dönüşüm kararı salt çoğunluğa bağlandı. İmar planlarının itiraz süreçleri kısaltıldı. Anlaşmazlıkların çözümü için arabuluculuk sisteminin dahil edilmesi gibi birçok yenilik getirildi.

Marmara Bölgemize daha fazla önem vermemiz sebepsiz değildir. İstanbul'un da içinde yer aldığı Marmara Bölgemizde yaşanacak bir felaketin Türkiye'ye maliyeti çok büyük olacaktır. Amacımız İstanbul'da yer yıl 350 bin konut inşa ederek 5 yıl içinde acil dönüşüm gerçekleştirmektir.

Yerinden dönüşüm projesine başvuru sayısı 247 bini buldu. 2024 yılı bütçemizde depremzede şehirlerimizin yeniden inşasına 1 trilyon lira kaynak ayırdık. Ayrıca bu şehirlerimizin meydanlarını, kent merkezlerini yine hükümet olarak biz yapıyoruz.''

screenshot-104.png

Bu çerçevede gerçekleşmesi beklenen bu yasa ile birlikte amacın kentsel dönüşümü hızlandırmak olduğu, dönüşüm kararı için salt çoğunluğun artık yeterli olacağı ve imar planı süreçlerinin de kısaltıldığından bahsedildi.

Özellikle de beklenen büyük Marmara depremi öncesinde tıpkı 6 Şubat depreminde olduğu gibi kayıplar yaşamamak adına bu çalışmalara en kısa zamanda başlanacağı ifade edildi.

Haber Editörü