Depreme önlemde kentsel dönüşüm projesi detayları belli oldu!

Uzun süredir deprem felaketine karşı alınan önlemlerden biri olan kentsel dönüşüm projesi hakkında uzman isimden açıklama geldi.
Depreme önlemde kentsel dönüşüm projesi detayları belli oldu!

Bu akşam TV100'de yer alan Cansu Canan Özgen'in programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, kentsel dönüşüm hakkında önemli açıklamalara yer verdi. Kentsel dönüşüm yasası ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hakkında gelişmeleri aktaran Demir, İstanbul ilinde yarısı bizden kampanyasına ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI GELİYOR!

Uzun süredir kentsel dönüşüm yasasının ne zaman geleceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili Demir tarafından yapılan açıklamalarda "Dosyalar tamamen tekâmül ettikten sonra yargıç 15 gün içinde karar vermek zorunda. İstinafa intikal eden davalarda da istinaf en son 2 yıl 2 ay içerisinde o kararı vermek durumunda. Depremle ilgi yargı süreci klasik yargı usulünden farklı bir süreçle devam edecek." şeklinde açıklamalara yer verildi.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞLIYOR!

İstanbul ilinde uzun süredir vatandaşlar tarafından başlaması beklenen yarısı bizden kampanyası hakkında ise "Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim öncesi ilan ettiği gibi İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyasını başlattık. Bina riskliyse, bunun için rapor alındıysa ve kat malikleri de bu konuda rıza gösteriyorlarsa, tüm binaların başına yapılacak olan harcamaların yarısını Kentsel Dönüşüm Başkanlığı karşılayacak." ifadeleri ile bilgilendirmeler yapıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI

Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da açıklanan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı hakkında da gelişmeler Demir tarafından "Depremle ilgili kararın alınması, bunların uygulanması, mali kaynakların ve bütçelerin oluşturulması, bunların hepsinin bir genel müdürlük adı altında olmasının mümkün olmadığı görüldü bu son 10 yıllık uygulamalarda. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle Kentsel Dönüşüm Başkanlığı oluşturuldu." şeklinde açıklandı.

Haber Editörü