Emlak Vergisi 2. taksit ödeme dönemi başladı

Emlak vergisi 2023 ödemelerinde 2. taksit ödeme dönemi resmen başladı.
Emlak Vergisi 2. taksit ödeme dönemi başladı

Arsa, konut, işyeri ve tarla gibi taşınmazı olan milyonlarca tapu sahibi için emlak vergisi ödeme dönemi başladı. 1 Kasım 2023 Çarşamba günü itibari ile başlayan emlak vergisi 2. taksit ödeme döneminde tapu sahipleri kalan borç bakiyelerini ödemekle yükümlü tutulacaklar.

Bilindiği üzere Mart ayında emlak vergisi ödeme dönemi başlamış, yükselen konut fiyatları nedeniyle ne yazık ki vatandaşın ödeyeceği vergi rakamlarında da rekor yükselişler yaşanmıştı. Yüksek meblağlar nedeniyle emlak vergisi ödemesinde pek çok vatandaş peşin ödeme yerine 2 eşit taksit halinde ödeme yapmayı tercih etmişti. İşte taksitle ödeme yapmayı tercih eden kişiler için 2. taksit ödeme dönemi başladı.

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT NE ZAMAN?

1 Kasım 2023 tarihi itibari ile emlak vergisi ödeme tarihi başlamış oldu. Kasım ayı sonuna kadar ev, dükkan, işyeri, arsa, tarla gibi taşınmazı olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı olmayan kişiler borçlarına ilişkin 2. taksit ödemelerini gerçekleştirecekler.

Emlak vergisinde son ödeme tarihi ise 30 Kasım 2023 Perşembe günü tarihi itibari ile dolmuş olacak. Bu tarihe kadar emlak vergisi borcunu ödemeyen kişiler gecikmeye düşecekler ve borçlarına ilişkin faiz işletilmeye başlanacak.

emlak.jpg

EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR, GECİKME FAİZİ NE KADAR ÖDENİR?

Diğer tüm vergi türlerinde olduğu gibi emlak vergisinde de ödeme mecburiyeti bulunmakta olup vergi borcunu ödemeyen kişilere cezai yaptırım uygulanır. Emlak vergisi borcunda gecikme faizi uygulanmakta olup söz konusu rakam belediyelerin kendisi tarafından belirlenmektedir.

Taşınmaz satışı esnasında emlak vergisi borcu yoktur yazısı istenmekte olup borcu olan evin ya da arsanın satışına izin verilmemektedir. Bu nedenle yüksek faiz borcu ödemek istemeyen kişilerin mutlaka borçlarına ilişkin ödemeleri düzenli olarak yapmaları gerekmektedir.

Genel Yayın Yönetmeni