Ev sahibi ve kiracılara KÖTÜ HABER! Herkes yapıyor ama Maliye Bakanlığı PARA CEZASI kesiyor

Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber duyuruldu! Milyonlarca kişinin yapmış olduğu bu işleme para cezası kesilmeye başlandı.
Ev sahibi ve kiracılara KÖTÜ HABER! Herkes yapıyor ama Maliye Bakanlığı PARA CEZASI kesiyor

Ev sahibi ve kiracılara KÖTÜ HABER! Herkes yapıyor ama Maliye Bakanlığı PARA CEZASI kesiyor - Milyonlarca ev sahibi ve kiracıya kötü haber sabah erken saatlerinde verildi. Devlet vergi denetimlerini arttırırken ev sahipleri bakanlığın radarına girdi.

Son dönemde yükselen kiralık ev fiyatları sonrasında ev sahipleri ile kiracılar arasında çift kira sözleşmesi imzalandığı, ev sahiplerinin yüzde 25 kira zammını delmek için bu yola başvurdukları ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde ev sahiplerinin yüzde 25 kira zammı ile bir kira sözleşmesi imzaladıkları ve bankaya ödemelerin bu rakamdan yattığı, rekor artış yapılan ayrı bir sözleşme imzalandığı, farkın ise elden ödendiği belirlendi.

KİRAYI ELDEN ALMAK / ÖDEMEK SUÇ MU, EV / İŞYERİ KİRASI ELDEN ÖDENİRSE PARA CEZASI VAR MI?

Bazı ev sahiplerinin vergi ödememek için kirayı elden aldıkları, bazı ev sahiplerinin ise çift kira sözleşmesi nedeniyle aradaki farkı elden aldıkları tespit edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen çalışmalarda bu durumların tespit edildiği ve bu kişilere para cezası kesileceği ifade edildi.

para-cezasi.jpg

Ülkemizde yapılan yasal düzenleme ile işyeri kirasını banka üzerinden yatırmak zorunlu tutulurken konut kiralarında ise 2023 yılı için 500 TL olarak uygulanmaktadır. 500 TL sınırını aşan her rakamı kiracı bankadan yatırmakla yükümlü tutulmakta olup kirayı elden alan ev sahibine vergi usulsüzlük cezası kesilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sıklaştırılmakta olup söz konusu cezayı ödememek için tüm tutarın bankadan yatırılması zorunludur.

Genel Yayın Yönetmeni