Ev sahipleri aman dikkat! Uzmandan sahte ilanlara karşı uyarı geldi

Konut fiyatlarının artmasının ardından 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme sonucunda uzmanlar tarafından sahte ilanlara karşı dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarı geldi.
Ev sahipleri aman dikkat! Uzmandan sahte ilanlara karşı uyarı geldi

Son bir seneye baktığımız zaman konut fiyatlarında yaşanan ani yükselişlerin ardından devlet tarafından konut fiyatlarının düşürülmesine yönelik denetim ve uygulamalara başlandı. Bu denetimler öncelikle fiyatların düşürülmesi için sabit zam kuralı ile başlarken şimdi ise denetimler de artırılmaya başlandı.

İnternet üzerinden fahiş fiyatların önüne geçilebilmesi için çalışmaların yapılacağı ifade edilerek bu çerçevede bakanlık tarafından daha kolay bir şekilde denetimlerin gerçekleştirileceği ve cezaların uygulanacağı öğrenildi.

1 KASIM TARİHİNDE YÜRÜLÜĞE GİRECEK!

İlanların verildiği sitelere yönelik daha öncesinde sitelere cezalar verilirken, şimdi ilanları koyan kişilerin de denetleneceği öğrenildi. Bu kapsamda ATEM Başkanı Akçam tarafından ev sahiplerine, “Yönetmelik 1 Kasım’da yürürlüğe giriyor. Düzenlemenin sektörümüzde sahteciliğin ve manipülasyonun önüne geçeceğini ümit ediyoruz. Bu yönetmelikle artık şahıslar da portallar da sorumlu olacak. Kurala uymayan ve bu konuda zafiyet gösteren siteler 100 bin TL’ye kadar idari para cezasına çarptırılacak. Bundan sonra ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak. O yüzden kimin ihtiyacı varsa, kim almak istiyorsa, kim satmak istiyorsa, kimliği de belirli olarak, gerçek kişi olarak bunları memnuniyetle yapacaklar.'' şeklinde açıklamalar ile uyarılar gerçekleştirildi.

İLANIN GERÇEKLİĞİ TEYİT EDİLMİŞ OLACAK!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Akçam, ''Düzenlemenin sektörümüzde sahteciliğin ve manipülasyonun önüne geçeceğini umut ediyoruz. 1 Kasım'da başlayacak yeni dönemde ilanı veren aracı kişi ya da kurum kimlik doğrulaması yapacak. Ayrıca ilandaki konut ya da taşınmazla ilgili satış veya kiralama konusunda yetkili olduğunu kanıtlaması gerekecek. Böylece ilanı veren kişi ya da kurumun ve ilanın gerçekliği teyit edilmiş olacak.” ifadeleri ile yapılan yeni çalışma sonucunda ilanın gerçekliği konusunda herhangi bir şekilde yanılgının olmamasının sağlanacağı, gerçekliğin teyit edileceği öğrenildi.

Haber Editörü