Fiyatların artmasının ardından konut piyasasına talep yüzde 50 oranda azaldı!

Sektör temsilcileri tarafından yapılan son açıklamaya göre konutlara olan taleplerin yüzde 50 oranında azaldığı ifade edildi.
Fiyatların artmasının ardından konut piyasasına talep yüzde 50 oranda azaldı!

Özellikle son dönemde konut fiyatlarında yaşanan ani yükselişin ardından konut fiyatları bir anda artışa geçti. Durum bu şekilde olunca da piyasalar için değerlendirmeler de yapılmaya başlandı. Güncel duruma bakıldığı zaman geçtiğimiz aylara göre bu ay konutlara olan taleplerin yüzde 50 oranında azaldığı öğrenildi. Fiyatlara bakıldığı zaman ise 5 milyona kadar konut satışlarının görüldüğü ifade edildi.

Konut fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü fiyat artışının yanı sıra bu fiyat etkileri ile birlikte taleplerde de azalmaların yaşandığı öğrenildi. Bu kapsamda taleplerin azalmasının sektör açısından nasıl yorumlandığı merak konusu olmuştu.

Konu ile ilgili emlakçı Şerafettin Başaran tarafından hem konutlara olan talepler hakkında hem de fiyatlar hakkında değerlendirmeler yapıldı.

SATILIK KONUTLARA SON İKİ AYDA TALEPLER YÜZDE 50 AZALDI!

Satılık konutlar için son dönemde taleplerin azaldığı hakkında yapılan açıklamalarda “Satılık konutlara talep son iki ayda yüzde 50 düştü diyebiliriz. Konuta talep, yok denecek kadar az diyebiliriz. Daha önce satılık konut bulunmuyordu şimdi artış yaşıyoruz. Bu artış neredeyse yüzde 60’ları bulmuş durumda. Elimizde fazlasıyla konut var. İlanları her ay yeniliyoruz. Tabi satış gerçekleşmiyor. Sıfır dairelerin fiyatlarında gerileme olmuyor ama ikinci ellerde yüzde 20 gerileme var. Pazarlıklarda ise konut sahibi karşısındaki kişi ciddiyse ve paraya ihtiyacı var ise fiyatı yüzde 20 geriye çekiyor. Ortalama konut fiyatları ise 2,5 milyon TL’den başlayıp, 4-5 milyon TL’ye kadar devam ediyor. Kiralık dairelerde de artış var. Bunun nedeni ise İstanbul’da yaşamın zorlaşmasından kaynaklı diyebiliriz. Geçtiğimiz aylara göre elimizde bu bölgede 40 tane kiralık daire varsa şu anda yüz 20 tane var diyebiliriz. Tabiki fiyatlarda yükseldi." ifadeler ile açıklandı.

Gelen bu açıklamaların ardından da piyasaların bu şekilde seyir izleyip izlemeyeceği merak konusu oldu.

Haber Editörü