GYODER'de yeni başkan Neşecan Çekici!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu olarak sektörün alt açılımlarını aynı çatı altında toplayan GYODER'de önemli bir bayrak değişimi yaşandı. Emlak sektörünün önemli derneklerinden olan GYODER'in başkanlık görevine Neşecan Çekici getirildi.
GYODER'de yeni başkan Neşecan Çekici!

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşları arasında bulunan Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nde (GYODER) son dakika gelişmeleri art arda yaşandı. GYODER başkanlık koltuğuna yeni isim getirildi. GYODER'de başkanlık görevini, uzun yıllardır dernekte görev alan Neşecan Çekici devraldı. GYODER'de yaşanan bayrak değişimi ile göreve gelen Neşecan Çekici hakkında detaylar merak konusu oldu.

3 yıldır GYODER'e başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevi bırakma kararı alırken yerine getirilen Neşecan Çekici, yapı endüstrisinin ilk kadın sivil toplum kuruluşu lideri olmayı başardı. GYODER'deki başkanlık görevinden ayrılan Mehmet Kalyoncu ise GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak deprem bölgesindeki çalışmalarla meşgul olacak.

GYODER'DE BAYRAK DEĞİŞİMİ

GYODER tarafından yapılan açıklamaya göre 10 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip olduğu belirtilen ve 24 bin 468 üyesi ile gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren derneğin başkanlık görevini Neşecan Çekici devraldı. Yeni dönemde GYODER Başkan Yardımcısı olarak görev alacak isimler de Mahmut Sefa Çelik, Yağmur Yaşar, Ayla Heyfegil, Cem Yılmaz, Tuğra Gönden ve Burak Kutluğ olarak belirlendi.

gyoderde-yeni-baskan-nesecan-cekic.jpg

Görevi Neşecan Çekici’ye devreden Mehmet Kalyoncu da konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında “3 yıldır büyük bir heyecan ve sorumlulukla yürüttüğüm GYODER Başkanlığı görevimi, Yönetim Kurulu’nda aldığımız ortak kararla, 2011’den beri yönetimde aktif rol alan Neşecan Çekici’ye devrediyorum. Ben bu dönemde vicdanımı dinleyerek kurucusu olduğum Türkiye Tasarım Vakfı çatısı altında deprem bölgesindeki tasarım ve planlama çalışmalarına odaklanacağım” açıklamasına yer verdi.

gyoderde-yeni-baskan-nesecan-cekic-001.jpg

SEKTÖR STK’LARINDA İLK KADIN LİDER NEŞECAN ÇEKİCİ OLDU

Yeni dönemde GYODER Başkanı olarak görev yapacak olan Neşecan Çekici, 2003 yılında üye olarak katıldığı GYODER’de 2011 yılından bu yana yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyordu. Çekici, bu görevlendirme ile Türkiye’de yapı endüstrisinin ilk kadın sivil toplum kuruluşu lideri olmayı başardı. Son olarak Başkan Yardımcılığı görevi yapan Çekici, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada “Sayın Kalyoncu liderliğindeki yönetim kurulumuzun, değerli başkan yardımcılarımızın, icra kurulumuzun, komitelerimizin ve çok kıymetli üyelerimizin destekleri ile 3 yıldır birçok projenin ilk tohumlarını attık ve hepsinde de sektörümüze ve kamuya yarar sağlayabilecek bir aşama kaydettik.

gyoderde-yeni-baskan-nesecan.jpg

GYODER olarak, sektörün kuvvetli desteği ile devam eden projelerimize ivme kazandırarak kararlılıkla ilerleyeceğiz. Bu yeni dönemde iş birliği ve dayanışma ruhuyla, gayrimenkul sektörümüzü daha ileriye taşımak için birlikte çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

NEŞECAN ÇEKİCİ KİMDİR?

Neşecan Çekici, evli ve bir kız çocuk annesidir. Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi- İktisat Bölümü mezunu olan Neşecan Çekici, İstanbul Üniversitesi'nde Para/Banka Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde MBA programını tamamlamıştır.

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinde yedi yıl boyunca yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra gayrimenkul sektörüne adım atan Çekici, Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş'nin kurucusu ve yönetici ortağıdır.

gyoderde-yeni-baskan-nesecan-cekici.jpg

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Değerleme Uzmanlığı Lisansı'na sahip olan Çekici, 2011 - 2013 döneminde Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği'nde (LideBİR) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

Türkiye’de kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla destek verdiği Kadın Girişimciler Derneği’nde (KAGİDER) Yönetim Kurulunda Asil YK üyesi olarak görev yapan Çekici, GYODER’de 2011 yılından bu yana aralıksız olarak Yönetim Kurulları’nda en son Başkan Yardımcılığı olmak üzere birçok görev aldı. Çekici, bundan böyle GYODER Yönetim Kurulu Başkanı olarak kariyerine devam edecek.

Emlak365.com