İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

İngiltere'de yaşanan ekonomik dalgalanma konut sektörünü vurmaya devam ederken açıklanan resmi rakamlara göre konut sektörü Kasım ayında da kan kaybetmeye devam etti.
İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

Tüm dünyayı etkileyen enflasyon şoku konut fiyatları üzerinde baskı yaratmaya devam ederken enflasyonu dizginlemek için yürütülen parasal sıkılaşma politikası konut satışlarını düşürdü. Parasal sıkılaşma politikası uygulayan ve faiz oranlarını yükselten İngiltere'de de benzer sonuçlar ortaya çıktı.

Açıklanan son resmi verilere göre İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında yine içerisinde bulunduğu cendereden çıkamadı ve daralmaya devam etti. İngiltere'nin resmi kurumu olan S&P Global/CIPS son beklenen ekonomik veriyi yayımlarken inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri (PMI) verisi beklentilerin altında gelerek hayal kırıklığı yarattı.

İNGİLTERE'DE KONUT SEKTÖRÜ KASIM AYINDA DARALDI!

İngiliz S&P Global/CIPS tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre ülkede inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri (PMI) verisi Kasım ayında yüzde 45.5 olarak gerçekleşti. Söz konusu oran için piyasanın beklentisi yüzde 46.3 olarak ilan edilmişti. Yani resmi veri beklentinin oldukça altında kalarak hayal kırıklığı yarattı.

ingiltere-konut-sektoru.jpg

İngiltere de Eylül ayında başlayan verideki daralma böylelikle Kasım ayında da devam ederek üst üste 3 dönem boyunca ekside yer aldı. Hatırlanacağı üzere Ekim ayında açıklanan konut sektörü PMI verisi 45.6 olarak ilan edilmişti. Söz konusu veri 50 ortalama üzerinden değerlendiriliyor. 50 üzerinde gelen veri sektörde büyümeyi işaret ederken 50'nin altında kalan rakamlar ise sektörde daralma yaşandıı yönünde yorumlanıyor. Söz konusu düşüşün en önemli nedeni olumsuz piyasa koşulları olarak gösterilirken yine konut sektöründe yaşanan kesintilerde kan kaybına neden oluyor.

Genel Yayın Yönetmeni