Kanal İstanbul projesinde son durum ne seçimden sonra kaderi ne olacak?

O dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez 2011 senesinde açıklanan Kanal İstanbul projesinin kaderini seçim belirleyecek!
Kanal İstanbul projesinde son durum ne seçimden sonra kaderi ne olacak?

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak lanse edilen ancak aradan geçen uzun süreye rağmen halen başlanamayan Kanal İstanbul projesinde son durum 2024 seçimlerine kaldı. Açıklandığı ilk günden itibaren Kanal İstanbul güzergahı üzerinde yer alan arsa ve konutların fiyatlarında fahiş artış yaşanmıştı.

Hatta bazı konut projeleri "Kanal İstanbul'a komşu", " Kanal İstanbul manzaralı" gibi sloganlar ile satımaya başlanmıştı. Süreçte pek çok kişi adeta bölgeden arsa, arazi ve konut alma yarışına girmiş, Kanal İstanbul projesi güzergahı üzerinde yer alan konutların fiyatları adeta uçmuştu. Projede son durum merak konusu oldu.

KANAL İSTANBUL PROJESİNDE SON DURUM NE, İPTAL Mİ OLDU, 2024 YILINDA YAPILACAK MI?

Kanal İstanbul projesi ilk olarak o dönemin Başbakanlık koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 senesinde açıklanmıştı. Projede aradan geçen 12 senelik süreye rağmen ne yazık ki bir türlü ilerleme sağlanamadı.

Kanal İstanbul projesine ilk kazma resmi olarak 2021 senesinde vurulmuş, projenin güzergahında yer alan Sazlıdere Köprüsü'nün temeli atılmış, söz konusu tören Kanal İstanbul'un ilk temel atma töreni olarak lanse edilmişti. Ancak aradan geçen uzun süreye rağmen ne yazık ki proje bir türlü hayata geçirilemedi. Dolar bazında maliyeti belirlenen Kanal İstanbul projesinin maliyeti ise dolarda yaşanan yükselişin ardından rekor seviyeye ulaştı.

Kanal İstanbul projesinin kaderini 2024 yılı seçimleri belirleyecek gibi görünürken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti'nin geri alması durumunda projenin hayata ivedilikle geçirilebileceği iddia edildi.

Genel Yayın Yönetmeni