Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! Depremle mücadelenin tek yolu

AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum tarafından kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalara yer verildi.
Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! Depremle mücadelenin tek yolu

6 Şubat deprem felaketinin ardından Türkiye genelinde depremle mücadele etmek amacı ile yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda önemli gelişmeler kaydedilmişti. Bugün AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum tarafından yapılan son açıklama ile birlikte yeniden kentsel dönüşüm konusuna da değinildi. Kurum tarafından yapılan açıklamalar başlıca şu şekildeydi;

GYODER'İN DESTEĞİNİ TAKDİR ETTİ!

"Bu sürece, bu büyük dönüşüme ve deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırma hamlesine hiç kuşkusuz en büyük desteklerden birini de Mehmet Kalyoncu kardeşim başkanlığındaki Gyoder ve Gyoder'in çatısı altında gönüllü olan onlarca şehir plancısı, mimar ve mühendis kardeşlerimiz verdi. Her birinizin depremin ilk anından itibaren, evlerinizden, ailelerinizden, sevdiklerinizden uzakta nasıl bir özveri ve gayretle çalıştığınıza milletimiz şahit oldu. Hepinizden Allah razı olsun, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bölgenin yeniden inşa ve ihya sürecinde üstlendiğiniz bu tarihi sorumluk milletimiz tarafından hiçbir zaman unutulmayacak ve depremzede kardeşlerimiz her birinizi hayırla, duayla hatırlayacaktır."

DEPREMLE MÜCADELENİN TEK YOLU KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR!

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında; "bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşüm yapacağız." dediği tarihten bu yana çok şükür 2 milyon 200 binden fazla konutun dönüşümü tamamlandı. 81 ilimizin tamamında, tam 922 ilçede 400 binden fazla konutun yeniden yapımı sürüyor." diye anlattı.
"Türkiye Yüzyılı'nda İstanbul Daha Yaşanılabilir Bir Şehir Olacak"
Kurum, "Dünyanın kalbi, medeniyetimizin emaneti, ülkemizin gözbebeği İstanbul'umuz ne yazık ki büyük bir deprem riskiyle karşı karşıya. İstanbul'un acil dönüşümü ve afetlere karşı dirençli hale gelebilmesi için tarihi adımlar attık. Sadece son beş yılda onlarca projeyi başlattık ve tamamladık, onlarcasını da hazırladık. Bu düşüncelerle ben inanıyorum ki Türkiye Yüzyılında İstanbul daha güvenli ve daha yaşanılabilir bir şehir olacaktır."

Haber Editörü