Sektör temsilcileri açıkladı! İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20 düşüş gözlemlendi

Satılık konut fiyatlarındaki artışların ardından vatandaşlar tarafından taleplerin azaldığı ifade edilmişti. İkinci el konutlar hakkında gelen açıklamalar ise oldukça şaşırttı.
Sektör temsilcileri açıkladı! İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20 düşüş gözlemlendi

Bu sene son iki aya bakıldığı zaman konut fiyatlarında büyük bir artışın görülmeye başlandığı öğrenilmişti. Durum bu şekilde iken sektörden uzman isimler tarafından bu fiyat artışının vatandaşlar bazında nasıl karşılandığı hakkında da bilgi verdi. Satılık konutlar için piyasadaki son durum öğrenilirken ikinci el piyasası için fiyatlarda düşüş olduğu ifade edildi. Konu ile ilgili Emlakçı Şerafettin Başaran önemli açıklamalarda bulundu.

SATILIK KONUTLARDA YÜZDE 60 GERİLEME VAR!

Fiyat artışlarının ardından satılık konutlar için taleplerin azaldığı "Satılık konutlara talep son iki ayda yüzde 50 düştü diyebiliriz. Konuta talep, yok denecek kadar az diyebiliriz. Daha önce satılık konut bulunmuyordu şimdi artış yaşıyoruz. Bu artış neredeyse yüzde 60’ları bulmuş durumda. Elimizde fazlasıyla konut var. İlanları her ay yeniliyoruz. Tabii satış gerçekleşmiyor." şeklinde ifadeler ile açıklandı.

İKİNCİ EL KONUT PİYASASI!

Satışa sulan sıfır konutların yanı sıra ikinci el piyasasına bakıldığında ise "Sıfır dairelerin fiyatlarında gerileme olmuyor ama ikinci ellerde yüzde 20 gerileme var. Pazarlıklarda ise konut sahibi karşısındaki kişi ciddiyse ve paraya ihtiyacı var ise fiyatı yüzde 20 geriye çekiyor." ifadeleri ile fiyatlarda düşüşlerin görülmeye başlandığına şahit olundu.

KİRALIK KONUTLARDA SON DURUM!

Son olarak kiralık konutlarda gelinen nokta ise "Kiralık dairelerde de artış var. Bunun nedeni ise İstanbul’da yaşamın zorlaşmasından kaynaklı diyebiliriz. Geçtiğimiz aylara göre elimizde bu bölgede 40 tane kiralık daire varsa şu anda yüz 20 tane var diyebiliriz. Tabii ki fiyatlar da yükseldi." şeklinde açıklanmış oldu.

Haber Editörü