750.000 TL ucuz konut kredisi! Akbank ödenecek taksiti açıkladı!

Konut kredisi çekmek için kredi maliyet araştırması yapanlar Akbank’ın kredi kampanyasında yaptığı faiz güncellemesi ile karşılaşıyorlar. Akbank 750.000 TL konut kredisini kaç TL taksitle veriyor?
750.000 TL ucuz konut kredisi! Akbank ödenecek taksiti açıkladı!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olma planı yapanlar son dönemlerde yüksek kredi maliyetlerine maruz kalıyorlar. Bunun için de kredi faizlerine yönelik araştırmalar çok daha kapsamlı yapılıyor. Konut kredisi arayışında olanlara bekledikleri haber ise Akbank’tan geldi. Akbank oldukça uygun bir maliyetle müşterilere konut kredisi vermeye başladı.

AKBANK’TAN 10 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ!

Akbank’ın konut kredisi kampanyası kapsamında uyguladığı vade sürelerine dair açıklama yapıldı. Buna göre standart bir şekilde 10 yıl vadeli yani 120 ay vadeli konut kredisi verilebiliyor. Ancak detaylarda ise çok önemli bir ayrıntı bulunuyor. Bankanın uyguladığı kural gereği konut kredisi vadesi ile krediyi çekecek olan müşterinin yaşının toplamı 70’i geçmemelidir. Yani eğer 64 yaşındaki bir müşteri konut kredisi çekecekse en fazla 6 yıl vadeli konut kredisi kullanabilir. 65 yaşı geçen müşterilere ise Akbank tarafından konut kredisi verilmemektedir.

EN DÜŞÜK FAİZ!

Bankalarda kredi musluklarının artık kapanmaya başladığı biliniyor. Buna karşın kredi faizlerinde de yükseliş odaklı politikalar uygulanıyor. Konut kredisi faizleri de buna bağlı olarak oldukça yükseldi. Yüzde 4-5 seviyelerinde faizler görülmeye başlandı. Bu faiz oranları ile konut kredisi çekmek 10 yıllık vadede çekilen kredi tutarının 3-4 katını bankaya geri ödemek anlamına geliyor ve bu da pek cazip olmuyor.

Konut kredisinde şu anda en düşük faiz imkanı son güncelleme ile beraber Akbank tarafından sağlanıyor. Akbank müşterileri bu bankaya konut kredisi başvurusu yaptıklarında aylık yüzde 2,80 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. Piyasa şartlarına göre iyi bir faiz oranı ile konut kredisi veren Akbank son günlerde ciddi bir kredi talebi almaya başladı.

Akbank’tan konut kredisi çekilmesi durumunda banka müşterinin satın almış olduğu evi kredisini güvenceye almak adına ipotekliyor. Bu şekilde müşteriden genellikle ek bir teminat veya kredisine kefil talep etmiyor. Bu ipotek işlemi de kredi borcu kapatıldığında herhangi bir şart olmadan iptal ediliyor.

750.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYETİ!

konut-kredisi.jpg

Bugünlerde 750.000 TL bir ev almak için yeterli bir rakam değil. Ancak belirli bir birikimi olanlar için 750.000 TL konut kredisi ev alacak olanları destekleyen bir rakam olabiliyor. Akbank da 120 ay vadeli 750.000 TL konut kredisini aylık 21.792 TL taksitle vermeye başladı.