En düşük emekli kök aylığı yükseliyor! Artık 7 bin TL'den hesaplanmayacak

En düşük emekli kök aylığına ilişkin olarak yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. En düşük emekli kök aylığı için yeni bir formül gündeme gelirken detaylar da belli oldu.
En düşük emekli kök aylığı yükseliyor! Artık 7 bin TL'den hesaplanmayacak

Ocak ayında maaşlarına zam alan emekliler en düşük maaşının 10 bin TL'ye yükseltilmesi ile beraber kök maaş hesaplamasına ilişkin bir düzenlemeye gidilmesini istedi. Emekli kök aylıkları ile ilgili olarak bir düzenleme yapılması gündemdeyken İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikler kapsamında taban aylıkta emeklilik yaşının esas alınacağı bildirildi.

Söz konusu açıklamanın ardından milyonlarca emeklinin gündemi değişirken kulislerde hükümetin emeklilik formüleri üzerinde çalıştığı ve en düşük emekli kök aylığının 7 bin 462 lira 25 kuruştan 10 bin liraya yükseltileceği ifade edildi. İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikler doğrultusunda emeklilik hakkı ve yaşının da yeniden tanımlanacağı belirtildi.

EMEKLİLİKTE TABAN AYLIĞA YAŞ KRİTERİ GELİYOR

Emekli aylıkları arasındaki makasın kapanması için adım atılması beklenirken taban aylıkta emeklilik yaşının esas alınacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını 'emekli yılı' ilan etmesiyle birlikte emekli kök aylığının en düşük emekli maaşı olan 10 bin liraya çıkarılması için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

en-dusuk-emekli-kok-ayligi-yukseliyor-artik-7-bin-tlden-hesaplanmayacak.webp

Üzerinde durulan formüllerden biri de vatandaşın emekli olduğu yaşa göre taban aylığın belirlenmesi oldu. Düzenlemede uzlaşıya varılırsa çalışma hayatını tekrar kurgulaması öngörülen yeni İş Kanunu’na eklenecek. Bu kapsamda emeklilik hakkı ve yaşı gibi kriterlerin de yeniden tanımlanabileceği ifade edildi.

en-dusuk-emekli-kok-ayligi-yukseliyor-artik-7-bin-tlden-hesaplanmayacak-001.webp

Söz konusu çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütüldüğü, emeklilerin taban aylıklarının 10 bin liraya yükseltilmesi için de düğmeye basıldığı bildirildi. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından konuya ilişkin açıklama bekleniyor. Çalışmalarla ilgili net bilginin yapılan açıklamanın ardından kamuoyuna sunulması bekleniyor.

Emlak365.com