Hesabınıza 3 bin 500 TL'ye kadar ödeme yapıldı! Banka ve PTT hesabı olan kontrol etsin

Bakanlıklarca belirli şartlar ve programlar dahilinde ekonomik desteğe ihtiyaç duyan kişilere yönelik destekler verilmeye devam ediyor. Bu çerçevede bir yeni ödemenin daha hesaplara geçtiği bildirildi.
Hesabınıza 3 bin 500 TL'ye kadar ödeme yapıldı! Banka ve PTT hesabı olan kontrol etsin

Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri vatandaşların gündeminde önemli bir yer ediniyor. Bakanlık tarafından çeşitli alanlarda destek ödemeleri yapılırken bu ödemelerle ilgili olarak ayrıntılar da zaman zaman gündeme geliyor.

Son olarak yapılan açıklama ile Doğal Gaz Tüketim Desteği Ödemelerinin hesaplara geçtiği belirtilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama geldi. Hesapla 3 bin 500 liraya varan ödeme yapacaklarını duyuran Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yayımladı.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ ÖDEMELERİ HESAPLARA GEÇİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin lira doğal gaz tüketim desteği ödeneceğini duyurdu. Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin başladığını duyuran Bakan Göktaş, 2023 yılı ekim, kasım, aralık, 2024 yılı ocak, şubat ayları için hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin lira ödeme yapacaklarını bildirdi.

hesabiniza-3-bin-500-tlye-kadar-odeme-yapildi-banka-ve-ptt-hesabi-olan-kontrol-etsin.webp

Ödemelerde ısıl harita baz alındığını ve belirlenen destek tutarının yıllık bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında değiştiğini belirten Bakan Göktaş, iklim şartlarına göre tutarda bölgesel farklılıkların bulunduğunu da hatırlattı. Bakan Göktaş açıklamasında ''Isı ölçümleme çalışmaları yaptıklarını, teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantılı dağılım gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Göktaş, "Bu doğrultuda 8 aylık belirlenen ve ilden ile değişkenlik gösteren tutarlar aylık olarak hesaplanırken iki ayda bir ödenek ayırıyoruz. Vatandaşlarımız doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz etmeleri suretiyle desteğimizden yararlanabilir." ifadelerini kullandı. Söz konusu ödemelerinizi kontrol etmek üzere PTT ödeme noktalarını ziyaret edebilirsiniz.

Emlak365.com