İlk evini alacaklara 1.20 faizle konut kredisi

Hiç evi olmayanlara beklenen konut kredisi müjdesi gelmiş düşük faizli kredi desteği verileceği açıklanmıştı. Kredi paketi hakkında yeni açıklamalar geldi.
İlk evini alacaklara 1.20 faizle konut kredisi

Ev sahibi olmak istiyorum diyen kişilere yönelik olarak devletin destekleri her geçen gün artmaya devam ederken bunlardan birini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Bakanlık ilk evini alacak olan orta gelir grubuna yönelik 180 ay vadeli uygun faiz oranı ile kredi verileceğini duyurmuştu.

Orta gelir grubuna yönelik olarak açıklanan kredi paketinde beklenen faiz oranı yüzde 1,20 olarak belirlenmişti. Söz konusu kredi paketi hükümetin açıklamış olduğu Orta Vadeli Ekonomi Programı'nda da yer almayı başarmıştı. 1,20 faiz oranı ile ilk evim konut kredisi paketinde başvuru için son durum araştırma konusu olmuştu.

İLK EVİM KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında "İkinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" diyerek yeni kredi paketini açıklayacaklarını ifade etmişti.

Hükümet son olarak belirlenen pilot iller için kentsel dönüşüm kredisini devreye alırken ilk evim kredi paketinde ise henüz bir açıklama yapılmadı. Kademeli olarak kredi desteklerinin devreye alınacağı ifade edilirken ilk evim kredi paketinin de bu kapsamda yıl içerisinde başvuruya açılacağı ifade edildi. Ancak kesin tarihi konusunda ise bilgi verilmedi. Süreçte ev sahibi olmak istiyorum diyenler yapılacak olan açıklamayı bekleyecekler...

Genel Yayın Yönetmeni