İlk evini alacaklara FIRSAT ÇIKTI! 1.20 faizle ev sahibi olmanın önü açıldı

Konut fiyatlarının artması ile birlikte vatandaşların nakde olan ihtiyacı arttı. Konut fiyatları yükselirken nakit ihtiyacını bankalar aracılığıyla gidermek isteyenler de banka kampanyalarını araştırmaya devam ederken beklenen açıklama geldi.
İlk evini alacaklara FIRSAT ÇIKTI! 1.20 faizle ev sahibi olmanın önü açıldı

Konut fiyatlarının yükselmesi ile birlikte ortalama konut fiyatlarının da 2 milyon liranın üzerine çıktığı aktarıldı. Konut satış fiyatlarının artması ile birlikte kiraların da yükselmesi vatandaşların ev sahibi olma hayallerini artırırken fiyatların da düşmesi bekleniyor.

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişle birlikte vatandalar ev almak için ellerini çabuk tutmak isterken konut kampanyalarını araştırmaya devam ediyor. Konut satış ilanlarını yakından inceleyen vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını bankaların kredileri ile giderirken artan faizlerin ardından ilk kez ev alacaklara özel konut kredisi kampanyası gündeme geldi.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI İÇİN YEŞİL IŞIK YAKILDI

Ev sahibi olmak isteyenler hükümet tarafından açıklanan kampanyaları merak ediyor. Düşük faizli konut kredisi kampanyası ilk kez ev alacaklar tarafından yakından takip edilirken Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacaklara 15 yıl vadeli yüzde 1,20 faizli konut kredisi imkanı sunulacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuya ilişkin "İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz." açıklamasına yer verdi.

ilk-evini-alacaklara-firsat-cikti-120-faizle-ev-sahibi-olmanin-onu-acildi.jpeg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimin zorlaştığını belirterek ilk ev alımında kredi erişimi sağlayacaklarını açıkladı. ''İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.'' diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ''Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde. Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

ilk-evini-alacaklara-firsat-cikti-120-faizle-ev-sahibi-olmanin-onu-acild.jpg

İlk kez ev alacaklar konut kredisi kampanyasının resmi olarak duyurulmasını beklerken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamaları da heyecan yarattı. Konuyla ilgili henüz resmi bir karar alınmadı.

Ancak önümüzdeki günlerde ilk kez ev sahibi olacaklar için kamu bankalarının faiz düşürerek kampanya başlatması ve gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma endişesini bir nebze düşürmesi bekleniyor.

Emlak365.com