Konut alacaklar dikkat! Ziraat Bankası 2 milyon TL konut kredisi maliyet tablosunu yayımladı

Ziraat Bankası tarafından yayımlanan son tablo ile birlikte 2 milyon TL konut kredisi için aylık ödenecek tutarın belirlendiği öğrenildi.
Konut alacaklar dikkat! Ziraat Bankası 2 milyon TL konut kredisi maliyet tablosunu yayımladı

Konut fiyatlarının giderek arttığı ve artmaya devam ettiği bu son dönemde konut sahibi olmak isteyen kişiler tarafından bankalarca verilen krediler araştırılmaya başlandı. Faizlerin artırılması da göz önünde bulundurularak hangi bankadan ne kadarlık kredi çekilebileceği yönünde merak edilenler der artmaya başladı.

Bu kapsamda kredi veren bankalar arasında kamu bankaları yer aldı. Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan paylaşımda toplamda 2 milyon TL konut kredisi için maliyet tablosunun yayımlandığı ifade edildi. Bu maliyet tablosunda verilecek olan kredi kapsamında aylık ne kadar ödeme yapılacağı, vade sayısı ve faiz oranları gibi detaylara ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

ZİRAAT BANKASI 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET TABLOSU

Banka tarafından resmi internet sitelerinde paylaşılan bilgiler kapsamında gerekli olan maliyet tablosu şu şekilde duyuruldu;

screenshot-176.png

Kredi Tutarı = 2.000.000 TL
Vade sayısı = 120 Ay
Faiz Oranı = %3,89
Aylık Taksit Tutarı = 78.606,51 TL
Yıllık Maliyet Oranı = %58.668

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kamu bankası Ziraat Bankası tarafından yayımlanan bu konut kredisi kapsamında kişilerin başvuru yapabilmesi için öncelikle belirli belgeleri ve şartları sağlaması gerekmektedir. Bu belgeler Nüfus cüzdanı, İkametgâh belgesi veya adresli fatura, Gelir belgesi, Maaşlı çalışanlar için maaş bordrosu, İlave gelir varsa belgeleri, Tapu, Alınacak konuta ait belgeler olarak vatandaşlara duyurulmuştur.

Bununla birlikte başvuru için gerekli olan belli başlı şartlar da bulunmaktadır. Bu şartlar yayımlanan ödeme tablosu kapsamında Ziraat Bankası tarafından yapılan bilgilendirmeler şu şekildedir;

  • Bankamız Konut Kredisi'ne hemen başvurun, 120 aya kadar vade imkânı ile hayalinizdeki evin sahibi olun.
  • Azami 120 aya kadar vade ile konut kredisi kullanabilirsiniz.
  • Kredi tutarı, satın alınacak konutun SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca düzenlenen ekspertiz raporundaki değeri üzerinden, BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarlarına/oranlarına göre belirlenmektedir.
  • Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edilebilir.

Başvuru talebinde bulunmak isteyen kişiler yukarıda yapılan bilgilendirmeleri de göz önünde bulundurarak mesai saatleri içerisinde tüm illerde bulunan Ziraat Bankası şubelerini ziyaret edebilir.

Haber Editörü