Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere bayram ikramiyesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen ikramiye ödeme tarihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için bayram ikramiyesi konusunda yaptığı açıklama ile gündem oldu.
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere bayram ikramiyesi açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılının Emekçileri İftar Programı'nda" önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün katıldığı programda bir süredir merakla beklenen ikramiye ödemelerine ilişkin yaptığı açıklama ile gündemin nabzını tutarken emekliler de 'Emekli ikramiyesi ne zaman, kaç TL tutarında hesaplara geçecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

İftar programında ekonomik verilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon hakkında önemli bir açıklamada bulunurken emeklinin dört gözle beklediği ikramiye ödemelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla ilgili verdiği mesajda "Yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir sosyal koruma ücreti olan ve çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını temsil eden asgari ücret 17 bin liraya çıktı.

son-dakika-cumhurbaskani-erdogandan-emeklilere-bayram-ikramiyesi-aciklamas.webp

Böylece asgari ücrette bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 100 oranında artış oldu.'' ifadelerine yer verdi. Açıklamasında emeklilerin ücretlerinde çok önemli iyileştirmeler yaptıklarını dile getirirken ''Geçen sene talepler doğrultusunda her bir emeklimize tek seferde 5 bin lira ödeme gerçekleştirdik.

son-dakika-cumhurbaskani-erdogandan-emeklilere-bayram-ikramiye.webp

Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik.'' ifadelerine yer verirken ''Ramazan bayramı ikramiyelerini inşallah 2-5 Nisan arasında emeklilerimizin hesaplarına yatıracağız. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız.'' dedi. Bu çerçevede emekliler ikramiye ödemelerini 2 - 5 Nisan tarihleri arasında almış olacak.

Emlak365.com