TC Kimlik numarası 0 2 4 6 8 olarak bitenler! Adınıza 8.895 TL yatırıldı ATM'den kontrol edebilirsiniz

Ülkemizde bakanlıklar tarafından yapılan destekler hız kesmeden devam ederken bu kez sürpriz bir açıklama il banka ve PTT hesaplarının kontrol edilmesi istendi. Hesaplara 8.895 TL ödeme yapıldığı bildirilirken detaylar da belli oldu.
TC Kimlik numarası 0 2 4 6 8 olarak bitenler! Adınıza 8.895 TL yatırıldı ATM'den kontrol edebilirsiniz

Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan milyonlarca vatandaş için bakanlıklar tarafından destek ödemeleri yapılıyor. Çeşitli bakanlıklarca farklı programlar dahilinde belirli şartlara bağlı olarak hak sahipleri belirlenirken son olarak hesaplara 8 bin 895 TL tutarında destek ödemesi yapıldığı duyuruldu.

Hesaplara 8 bin 895 TL tutarında yapılan ödemeye ilişkin ayrıntılar merak konusu olurken bakanlık da TC Kimlik numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6, 8 olan hak sahipleri için banka ve PTT hesaplarının kontrol edilmesi gerektiğine işaret etti.

SED ÖDEMELERİ KAPSAMINDA HESAPLARA 8.895 TL YATIRILDI

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri olarak yapılan ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan bireylere belirli şartlar dahilinde verilen bu ödemenin mart ayında hesaplara 8 bin 895 TL olarak geçtiği bildirildi. SED ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama geldi.

business-53.jpg

Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere önem verdiklerinin altını çizdikleri açıklamasında çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerini söyledi. Söz konusu anlayış doğrultusunda SED ile çocukları, ailelerinin yanında ve sosyal çevresi içerisinde desteklediklerini ifade eden Bakan Göktaş, çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için tüm gayretleriyle çalıştıklarının da altını çizdi.

tc-kimlik-numarasi-0-2-4-6-8-olarak-bitenler-adiniza-8-895-tl-yatirildi-atmden-kontrol-edebilirsin.jpg

Bakan Göktaş, aile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişebilmeleri için gayret gösterdiklerini ifade ederken “Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayına ilişkin 884,7 milyon TL SED ödemesi yaptık” dedi. Bu kapsamda hak sahiplerinin yardım programına kayıtlı olan hesapları üzerinden TC Kimlik numaraları ile sorgulama yapabilecekleri kaydedildi.

Emlak365.com