3+1 konular için TOKİ'den büyük jest! Peşinat ve 4 bin TL ödeme ile kendi evinizin sahibi olacaksınız

Konut sahibi olmak isteyen kişiler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ayda 4 bin TL ödeme ile ev sahibi olunabileceği ifade edildi.
3+1 konular için TOKİ'den büyük jest! Peşinat ve 4 bin TL ödeme ile kendi evinizin sahibi olacaksınız

Kendi evinin sahibi olmak isteyenlere TOKİ'den son dakika duyuru geldi. Yapılan açıklamalara göre Eylül ayı itibariyle yakın zamanda "Aksaray, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Bilecik, Kocaeli, Manisa, Ankara, Ordu, Nevşehir, Adana, İstanbul, Denizli, Kütahya, Ordu, Bolu, Muğla, Çorum, Nevşehir, Aydın, Edirne, Erzincan, Kayseri, Mersin, Karabük, Konya, Yozgat, Kastamonu, Trabzon, Kırklareli, Şanlıurfa, Isparta" illerinde konut yapımlarına başlanacağı öğrenildi.

3+1 KONUTLARA SAHİP OLMAK ARTIK MÜMKÜN!

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) vatandaşlara duyuruyu yayımladı. Yapılan açıklamalara göre konut sahibi olmak ve kendi evini kira öder gibi ödeyerek kolay bir şekilde elde etmek isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ve detaylara yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TOKİ tarafından vatandaşlara duyurulan konutlar hakkında yapılan duyuruda kişilerin başvuru yapabilmesi için belirli şartların da sağlanması gerektiği ifade edildi. Bu şartlar ise kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar için şu şekilde duyuruldu;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Yukarıda verilen şartlar ile birlikte illere göre TOKİ konutlarının satışlarını takip etmek isteyen vatandaşların TOKİ'nin resmi internet adresi üzerinden gerekli olan tüm detaylara ulaşabileceği öğrenildi.