Ayda 2 bin 500 TL ödeme ve 180 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün!

TOKİ tarafından yayımlanan son konut projesi ile birlikte ayda 2 bin 500 TL ödeme ile 180 ay vadeli konut sahibi olunabilecek.
Ayda 2 bin 500 TL ödeme ve 180 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün!

Temmuz ayına girilmesi ile birlikte TOKİ tarafından yayımlanan son konut projesi kapsamında ayda 2 bin 500 TL ödeme ve 180 ay vade imkanı ile konut sahibi olmak artık mümkün! Başvuru yaparak 1+1 konutlardan faydalanmak isteyenler için gerekli olan başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

TOKİ AYDA 2 BİN 500 TL ÖDEME İLE KONUT VERECEK!

Makul fiyatlardan dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesi için TOKİ tarafından konut kampanyaları duyuruldu.

screenshot-146.png

1+1 konutlar için verilen bu konut bilgilerine göre yüzde 25 peşinat ile birlikte 180 ay vadeli 597 bin TL ödeme imkanı ile kişilerin uygun fiyatlar ile konut sahibi olabileceği ifade edidli.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Kapsam dahilinde kişilerin TOKİ tarafından verilen bu konutlarda ayda 2 bin 491 TL ile 2 bin 622 TL arasında değişen fiyatlar ile konutların verileceği ifade edildi. Resmi internet adresinden yayımlanan bilgilere göre kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir

TOKİ tarafından belirtilen şartları sağlayan kişilerin 3 Temmuz tarihi itibariyle başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiği ifade edildi.