Ayda 4 bin TL taksit ile TOKİ'den ev sahibi olmak mümkün! Başvuru tarihleri belli oldu

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından yapılan son açıklama ile birlikte kura tarihlerinin belli olduğu ifade edildi.
Ayda 4 bin TL taksit ile TOKİ'den ev sahibi olmak mümkün! Başvuru tarihleri belli oldu

Konut fiyatlarının artmaya başladığı bu son dönemde TOKİ tarafından vatandaşların uygun ödeme imkanları ile ev sahibi olabilmesi için satışların başlatıldığı öğrenildi. Yapılan açıklamalara göre ayda yalnızca 4 bin TL ödeme imkanı ile 3+1 konutların satışlarına başlanacağı ifade edilirken, bu konutların Erzurum ilinde 96 adet konut içerisinden verileceği öğrenildi. Bu kapsamda konutlar hakkında detaylar da merak konusu oldu.

AYDA 4 BİN TL ÖDEME İLE KONUT SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ!

Uygun ödeme planları ile konut sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından son kura tarihleri yayımlandı. Yapılan açıklamalara göre Erzurum ilinde toplamda 10 adet konutun satışa çıkarıldığı öğrenildi. Kapsam dahlinde başvuru yapmak isteyen kişiler için 3+1 konutların satılacağı öğrenildi.

Bu sene içerisinde yapımı sürecek olan bu konutlar için başvuruların 4 Eylül 2023 tarihi ile 8 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacağı öğrenildi. Aylık ödeme tutarlarının ise 4 bin 51,01 TL olarak belirlendiği ifade edildi.

screenshot-96-001.png

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU!

TOK tarafından uygun vade oranları ile yayımlanan konutlara sahip olabilmek için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar ise şu şekilde verilmiştir;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir