Bakan Özhaseki duyurdu! Deprem bölgesi Hatay'da 40 bin konut yükseliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte Hatay'da 40 bin konutun inşasının yapıldığı ifade edildi.
Bakan Özhaseki duyurdu! Deprem bölgesi Hatay'da 40 bin konut yükseliyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından 11 ili yeniden ayağa kaldırma çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlamıştı. Çalışmaların nasıl ilerlediği konusunda merak edilenlerin artmasının ardından Bakan Özhakesi tarafından Hatay ili üzerinden bilgilendirmeler yapıldı. Gerçekleştirilen açıklamalarda şehirleri yeniden ayağa kaldırmak amacı ile konut projelerindeki son durum açıklanmış oldu.

HATAY İLİ İÇİN 40 BİN KONUT YÜKSELİYOR!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "En çok hasar gören şehrimiz Hatay. Yüzde 90'a varan oranda yok oldu. Kolay değil binlerce konutun kaldırılması. Hasar sayısı bağımsız birim olarak 254 bin görünüyor. Bütün bu nihayetinde ağır hasarlı yıkılacak binaların kaldırılması, orta hasarlıların gelişmelerinin sonlandırılması, bu binaların kaldırılması kolay değil. Yıkım ve hafriyatların oranı yüzde 65'e yaklaşmış. Biz bu hafriyatlar kalksın da planlamalar yapalım mantığıyla hareket etmiyoruz. Sert zeminlerin olduğu rezerv alanlarda konut ve iş yerlerine başladık. 40 bin civarında konutlarımız yükseliyor. Tespit edebildiğimiz yerlerde planlamalar yaptık, zemin etütleri yaptık. Yerinde dönüşümle ilgili de işe başlıyoruz.

Merkezdeki meydan ve çevresi diye tabir edebileceğimiz Konut ve iş yerlerini yapmak istiyoruz. Şehirlerin meydanları sembolik yerlerdir. Hatay'ın kendine has özgünlüğünü yansıtması lazım." ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte deprem konutlarının daha önce yapılan açıklamalara göre Aralık ayında teslimlerine başlanacağı öğrenilmiş oldu.