Bakan Özhaseki İstanbul kentsel dönüşüm sürecini açıkladı!

İstanbul'da devam etmekte olan kentsel dönüşüm süreci hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bilgilendirmelerde bulundu.
Bakan Özhaseki İstanbul kentsel dönüşüm sürecini açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından bugün yapılan açıklamalarda İstanbul deprem konutları hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan açıklamalarda dönüşüm sürecindeki son durum paylaşılırken bununla birlikte İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için bugüne kadar yapılan yardımların toplam maliyeti açıklandı. İstanbul'un 39 ilçesinde 188 farklı alanda devam etmekte olan dönüşüm detayları öğrenildi.

DÖNÜŞÜM SÜRECİ TAMAMLANDI!

İstanbul'da devam etmekte olan dönüşüm süreci hakkında bilgilendirme yapan Bakan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğiyle riskli yapıları yenileyerek vatandaşlarımızı sağlıklı, güvenli ve çevre dostu yapılara kavuşturuyoruz. Bu anlamda İstanbul'umuzu deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı dirençli hâle getirmekte kararlıyız. İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık, vatandaşlarımıza evlerini, yeni sağlıklı yuvalarını teslim ettik. 142 bin 548’i Bakanlığımız eliyle olmak üzere özel sektör ile birlikte toplamda 170 bin 941 bağımsız bölümün dönüşüm süreci devam ediyor. 2012’den bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamında 127 milyar 926 milyon TL değerinde Yatırım gerçekleştirdik. İstanbul’da acil dönüşmesi gereken 600 bin bağımsız bölüm başta olmak üzere toplamda 1,5 milyon konutu 5 yıl içerisinde dönüştüreceğiz. İnşallah İstanbul’muzun 39 ilçesini deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı dirençli hale getirene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Bununla birlikte Bakanlık tarafından başlatılan kira yardımları kapsamında bugüne kadar 4 milyar 191 milyon 500 bin TL kira yardımı yapıldığı ifade edildi.