Bakan Özhaseki tarih verdi! Deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarının ne zaman teslim edileceğini açıkladı.
Bakan Özhaseki tarih verdi! Deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Bugün depremden etkilenen 11 kentin il ve ilçe belediye başkanlarıyla istişare toplantısına katılım sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süredir konutların ne zaman tamamlanarak teslim edileceği yönünde merak edilenlerin artmasının yanı sıra bu konutların yapım sürecine ilişkin de detaylar belli oldu.

6 Şubat depreminde yaşanan büyük yıkımın en önemli nedenlerinden biri olan yanlış yerleşim yerlerinin kurulması olduğu bilinirken Bakan Özhaseki tarafından yapılan açıklamalarda hiçbir şekilde fay hatları üzerine yerleşim yeri kurulması konusunda izinlerin verilmeyeceği ifade edildi. Bununla birlikte depremin meydana gelmesinin hemen ardından şehri yeniden ayağa kaldırma çalışmalarının yapıldığı bilinmekteydi. Bu kapsamda TOKİ tarafından inşa edilen konutların vatandaşlara ne zaman teslim edileceği de öğrenildi.

ARTIK İZİN VERİLMEYECEK!

Yapılan ve ileri süreçte yapılacak olan konutlara ilişkin konuşan Bakan Özhaseki, "Bundan sonra ne olursa olsun fay hatları ve kırıkları üzerinde yapılaşma olmayacak" diyerek bunun kesinlikle garantisinin verildiğinden bahsetti.

DEPREM KONUTLARININ TESLİM EDİLECEĞİ TARİH AÇIKLANDI!

Tüm bunların yanı sıra deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği yönünde de bilgilendirme yaparak, "İlk etapta 180 bin civarında ihale yapıldı. Bunların teslimatları ekim, kasım, aralık ayı gibi yapılacak ve ilk hak sahibi vatandaşlarımız, o yerlere gidip o güvenli konutlarına kavuşacak" ifadeleri ile deprem konutlarının da vatandaşlara ne zaman teslim edileceğini açıklamış oldu.