Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' projesi paylaşımı!

Deprem bölgesinde Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen Yerinde Dönüşüm projesi ile ilgili Bakan Özhaseki tarafından yeni paylaşım yapıldı.
Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' projesi paylaşımı!

Geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamada "Yerinde Dönüşüm" projesine başvurular 17 Temmuz'da başlıyor! Depremden etkilenen 11 ilimizde, hibe ve kredi vererek vatandaşlarımızın evlerini, iş yerlerini yerinde dönüştürmelerine destek olacağız. Yerinde Dönüşüm ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı 22 yerde açtığımız Yapım ve Dönüşüm Ofislerimize bekliyoruz." şeklinde ifadeler ile yeni proje duyurulmuştu.

KREDİ VE HİBE DESTEKLERİ ARTIRILDI!

İlk etapta yapılan duyuruda konutlar için 500 bin TL hibe, konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL kredi, iş yerleri için 250 bin TL hibe, iş yeri büyüklüklerine göre 250 bin TL ile 500 bin TL kredi verileceği bilinirken bu kredi miktarları artırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre konut için 750 bin, ahır bulunan konut için 1 milyon ve işyeri için de 400 bin lira verileceği açıklandı. Bu ödemelerin ise 2 yıl ödemesiz, toplamda 10 yıl vadeli ve faizsiz kredi ve hibe verileceği açıklandı.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ!

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün Bakan Özhaseki sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda video ile birlikte vatandaşlar tarafından projeye olan ilgi ve memnuniyet açıklanarak "Şehrin daha erken kalkınması için iyi bir proje. Devletin bize verdiği imkanlar çok iyi. Bu destekler sayesinde tabii ki memleketimiz ayağa kalkacak." şeklinde ifadelere yer verildi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM OFİSLERİ NEREDE YAPILACAK?

Bakan Özhaseki tarafından duyurulan proje çerçevesinde yapılacak olan ofislerin kurulacağı iller şu şekilde açıklanmıştı;

HATAY: Antakya, Defne, İskenderun, Belen, Kırıkhan, Samandağ, Hassa.

KAHRAMANMARAŞ:Dulkadiroğlu, 12 Şubat, Elbistan, Pazarcık, Türkoğlu, Afşin

MALATYA: Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir.

ADIYAMAN: Merkez, Gölbaşı, Besni, Kahta.

GAZİANTEP: İslahiye, Nurdağı