BELLİ OLDU! Devlet destekli konut kredisinde detaylar ortaya çıktı.. Önümüzdeki ay başlıyor

Daha önce hiç ev alamamış vatandaşlara müjdeli haber geçtiğimiz aylarda verilmişti. Devlet destekli konut kredisinde detaylar ortaya çıktı! Uygun faizli devlet destekli konut kredisin önümüzdeki ay hayata geçmesi planlanıyor. İşte detaylar
BELLİ OLDU! Devlet destekli konut kredisinde detaylar ortaya çıktı.. Önümüzdeki ay başlıyor

Pandemi döneminde başlayan ve enflasyonun hızla arttığı dönemlerde ortaya çıkan konut krizine sonunda hükümet el atıyor. Özellikle başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde dar gelirli ve daha önce hiç ev almamış vatandaşlar için harekete geçildi. Kamu bankalarının desteği ile ev almak isteyenlere belirli şartları sağlamaları halinde uygun faizli kredi verilecek. Konuyla ilgili kararın Meclis’ açılınca, ekim ayında hayata geçirilmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamasında ülke genelinde konut arzının artırılması için çalışmalara başlandığını ifade ederek, harekete geçildiğini söylemişti. Yılmaz kurumların kafa yorduğunu belirterek, “Uygun maliyetlerle konut arzını artırmak durumundayız. Arsa üretme, kamu-özel işbirliği üzerinde ilgili kurumlarımız kafa yoruyorlar. Önümüzdeki dönemde konut arzının arttığını göreceğiz" demişti.

0x0-basvuranlara-50-bin-tl-veriliyor-ziraat-bankasindan-dusuk-faizli-kredi-hamlesi-1684393320230.jpg

UYGUN FAİZLİ KONUT KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Uygun faizli konut kredisinden ne yazık ki her ev almak isteyen yararlanamayacak. İlk olarak hedef grubun dar ve orta gelir grubuna sahip olan aileler olacağı belirtildi. Salgın döneminde konut üretiminin hızla azalması ve var olan konutlarının fiyatının da azlıktan dolayı hızla artması ev almak isteyenleri ve alamayanları çok zorladı. Devletin bu hareketi ile birçok vatandaş konutlara daha uygun fiyatlardan daha hızlı bir şekilde ulaşabilecek.

VADE ORANI VE FAİZ MİKTARI

Konutlar için çekilecek olan konut kredisinde en çok vade oranı ve faiz miktarı merak konusu oldu. Kamu bankalarının vereceği bu kredide faiz oranının yüzde 1,20 seviyelerinde olması beklenirken, ödeme için vatandaşın yorulmaması dikkate alınacak. Uzun vadeli (Ortalama 180 ay) konut kredisinin yanı sıra farklı kampanyaların da vatandaşlara sunulacağı öngörülüyor.

acil-nakit-ihtiyacina-20-000-tl-faizsiz-kredi-is-bankasi-mujdeli-haberi-verdi-480166351.jpg

AYLIK ÖDEME MİKTARI

Özellikle dar gelirli vatandaşların hedef alındığı bu kredi kampanyasında ödeme tablosu ise şu şekilde olacak:

Şu anda herhangi bir bankada sunulan konut kredisinin faiz oranı yüzde 3.23 oranında. 180 ay vade ile 2 milyon TL kredi çekildiğinde aylık 64 bin TL toplam olarak da 11 milyon TL civarında ödeme yapılması gerekecek. Vatandaşlar faiz açısından 9 milyon TL daha zarara girmiş olacak.

Devletin sunduğu yüzde 1,20 faiz oranı ile 2 milyon TL kredi çekilirse aylık 27 bin 174 TL, toplam geri ödeme olarak da 4 milyon 891 TL ödenmesi gerekecek. Burada vatandaşlar sadece 2 milyon TL faiz ödemesi yapacak.

Devlet destekli kredi detaylarının Meclis açılınca daha da netleşmesi bekleniyor. Krediden ilk aşamada daha önce hiç konut sahibi olmamış vatandaşların yararlandırılması planlanıyor.