Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte deprem bölgesine 650 bin konutun inşa edileceği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Deprem bölgesine 650 bin konut inşa edilecek

Bugün Berlin Deprem Konferansına video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda deprem bölgesine yapılması planlanan konut projelerinden de bahsetti. Toplamda 650 bin konutun yapılması için çalışmaların başlatılacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

KALICI KONUTLARIN İNŞASINA SÜRATLE BAŞLADIK!

Konferansa gönderdiği mesajda 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından 50 bin vatandaşın hayatını kaybettiğinden bahseden Erdoğan, "Depremin vurduğu 11 ilimizde 872 bin bağımsız bölümün olduğu 311 bin bina kullanılamaz hale geldi. İş yerleri, tarım alanları, ticarethaneler ve fabrikalar zarar gördü. 14 milyon insanımız depremin olumsuz etkilerini bizzat yaşadı. İlk günden itibaren tüm imkanları harekete geçirdik.

Milletimiz, deprem bölgesindeki kardeşleri için seferber oldu. Belediyelerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin olağanüstü çabalarını her zaman yanımızda hissettik.

Dünyanın 4 bir yanından bölgeye koşan dost ve kardeş ülkelerin yardımlarını asla unutamayız. Yanımızda olan herkesi şükranla hatırlayacağız. Devlet millet el ele vererek depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bölgede hayatın normale dönmesi için yoğun gayret sarf ediyoruz. Enkazın tamamını kaldırdık. Kalıcı konutların inşasına süratle başladık. Ekim-Kasım aylarından itibaren konutların teslimatını peyderpey gerçekleştireceğiz." ifadeleri ile yapımı devam eden konutların ne zaman teslim edileceğini duyurdu.

650 BİN KONUT HEDEFİ!

Bunların yanı sıra yeni konut projesi hedeflerinin de bulunduğundan bahsederek, "İlk bir yılda 319 bin konutun inşasını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Toplamda 650 bin konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Şehirlerimizi eskisinden daha dayanıklı hale getirmekte kararlıyız. Depremin ülkemiz ekonomisine maliyeti 104 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Bu ağır yükün altından siz dostlarımızın da desteğiyle kalkacağız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bu konferansı memnuniyetle karşılıyorum. Videomesaj gönderen Almanya Başbakanı Scholz'a ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.