Dar gelirli vatandaşlar için konut projesi yolda!

Orta Vadeli Program ile artık dar gelirli vatandaşlar da konut sahibi olacak! Detaylar açıklanmaya başladı
Dar gelirli vatandaşlar için konut projesi yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Orta Vadeli Program ile dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabileceği ifade edildi. Yapılan açıklamalara göre önümüzdeki üç sene için yol gösterici olacak olan bu programda vatandaşların daha rahat bir şekilde konut sahibi olmasının da yollarının izleneceği öğrenilmiş oldu. Bu çerçevede hem Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından detaylar açıklandı.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN KONUT MÜJDESİ!

Yayımlanan açıklamalara göre Orta Vadeli Program çerçevesinde konut sektöründe de gelişmelerin yaşanacağı ifade edildi. Bu çerçevede bakıldığı zaman arz talep meselesi, konuta erişemem sorunu, afete dayanıklı konut inşası gibi başlıklar ile çalışmaların bu kapsam dahilinde gerçekleştirileceği öğrenildi. Hürriyet'te yer alan habere göre; son dönemde artan konut ve kira fiyatlarının ardından vatandaşların konutlara erişiminin düştüğü ifade edildi. Bu sürece yaşanan deprem felaketinin de denk gelmesinin ardından yapılan Orta Vadeli Program ile birlikte artık dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesinin sağlanacağı ifade edildi.

Bu konuda yapılan çalışmaların neler olacağının merak edilmesinin ardından ise kredi kullanımının sunulacağı öğrenilmiş oldu. Yapılan açıklamalara göre dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesi için “Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek” şeklindeki ibare ile kredi kullanımının yapılacağı öğrenildi.

AFET KONUT ÜRETİMİ HAKKINDA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR!

Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından yapımına başlanan konut inşasına ilişkin ise OVP kapsamında “Mekânsal planların yapımında ve uygulanmasında çoklu Afet tehlikelerine karşı dirençliliğin sağlanmasına yönelik kriter ve önlemlere ilişkin mevzuatta düzenleme yapılacak. Marmara Bölgesi başta olmak üzere afet riski yüksek bölgelerdeki yoğunluğun azaltılması amacıyla bölge dışında yeni endüstriyel gelişim alanları ve lojistik hatları oluşturulacak. Tüm illerde mikro ölçekte afet risk analizleri yapılarak afete duyarlı yerleşim yeri tercihlerine yönelik farkındalık artırılacak.” ifadeleri ile depremin telafisine yönelik projelerin yer alacağı öğrenilmiş oldu.