Deprem bölgesinde Yerinde Dönüşüm Kampanyası'nda kredi ve hibe desteği artırıldı!

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Yerinde Dönüşüm kampanyası kapsamında vatandaşlara verilecek olan kredi ve hibe desteklerinin miktarlarının artırıldığı öğrenildi.
Deprem bölgesinde Yerinde Dönüşüm Kampanyası'nda kredi ve hibe desteği artırıldı!

Bir süre önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklama ile birlikte 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yaraları sarması için başlatılan Yerinde Dönüşüm projesinde vatandaşlara kredi ve hibe desteğinin verileceği açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Verilecek olan kredi ve hibe desteği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Bakan Özhaseki tarafından yapılan açıklama ile de konutlar, iş yerleri ve ahırlı köy evleri için verilecek olan kredi ve hibe desteklerinin artırıldığı öğrenildi.

KREDİ MİKTARLARI ARTIRILDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamalara göre artırılan kredi ve hibe miktarı şu şekilde değişti;

"Yerinde Dönüşüm" kampanyasında hibe ve kredi miktarlarını artırdık!

-Konutlar için 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi
-Ahırlı köy evleri için 750 bin TL hibe, 1️ milyon TL kredi
-İş yerleri için 400 bin TL hibe, 400 bin TL kredi vereceğiz.

Deprem bölgesinde eve ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

screenshot-122.png

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte deprem bölgesinde Yerinde Dönüşüm Kampanyası kapsamında 6 Şubat tarihinde depremden etkilenen orta hasar ve üzeri hasarlı yapılar için başvuru yapan vatandaşlara iş yeri ve konut gibi yapılarının yeninden inşa edilmesi sağlanacağı öğrenildi.

Yerinde Dönüşüm kampanyasından faydalanmak isteyen kişilerin e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilecekleri ifade edildi.