Deprem kentinde TOKİ konutların teslim edileceği tarih açıklandı!

Hatay ilinde şehri yeniden ayağa kaldırmak amacı ile deprem konutlarının inşası başlanmıştı. Konutların teslim tarihi ise belli oldu.
Deprem kentinde TOKİ konutların teslim edileceği tarih açıklandı!

6 Şubat depreminin ardından TOKİ tarafından depremden etkilenen illeri yeniden ayağa kaldırmak amacı ile çalışmalar yapılmaya başlanmıştı. Bu süreç içerisinde o bölgede yaşayan depremzede vatandaşlara geçici konteynerlar verildi. Fakat şehirleri yeniden eski haline çevirmek ve durma noktasına gelen kentleri canlandırmak için depremin ilk günlerinden bu yana devlet harekete geçti. TOKİ tarafından inşasına başlanan konutlar özellikle depremden etkilenen ve yıkımlar gerçekleşen 11 kentte süratle yapıldı.

Konu ile ilgili vatandaşlar tarafından internet üzerinde en çok araştırılanlar ise konutların ne zaman tamamlanarak vatandaşlara teslim edileceği idi. Yetkili kişiler tarafından zaman zaman açıklamaların yapıldığı konutlara ilişkin bugün konutların teslim tarihi hakkında açıklama geldi.

TOKİ DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Depremin ardından yürütülen enkaz kaldırma çalışmalarının hemen ardından TOKİ tarafından 32 bin 609 konutun inşasına başlandı. Bununla birlikte 20 bin 759 konutun da planlamasının yapıldığı ifade edildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından yapılan açıklamalarda "Yıkım ve enkaz kaldırma faaliyetlerinin akabinde temel ihtiyaçlarımızdan olan barınma konusuna değinmek gerekirse; geçici barınma yerleri olan konteyner kentlerimizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımızın kalıcı konutlara geçebilmeleri için TOKİ projeleri çerçevesinde depreme dayanıklı binalar yapılmaya başlandı. Şu an için inşasına başlanan kalıcı konut sayısı 32 bin 609'dur. Ek olarak planlanan konut sayısı 20.759'dur. Bu konutlar inşallah ilimizde inşa edilecek" ifadelerine yer verildi.

TESLİMLER KASIM İTİBARİYLE BAŞLIYOR!

Yapılmaya devam eden ve yapılması planlanan konutların yanı sıra teslim tarihi ile ilgili de bilgiler verildi. Konuya ilişkin Vali Masatlı "Şu an Antakya Gülderen Mevkiindeyiz. Burada 2 bin 665 konutluk yapım çalışması devam etmektedir. Bu konutlardan 352 tanesi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan bağış çalışmaları sonucu hayırseverlerimizin yaptırdığı konutlardır. Bu 352 konutun projelendirilmesi ve yapım sürecinin denetimi TOKİ tarafından gerçekleştirilmektedir. Kısmet olursa bizim planlamamız Kasım ayı gibi teslimlere başlanır diye düşünüyoruz" şeklinde ifadelere yer verdi.