Dev proje için imzalar atıldı! Bursa ilinde 10 bine yakın konut yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son açıklama ile birlikte kentsel dönüşüm kapsamında 10 bine yakın konut inşa edileceği öğrenildi.
Dev proje için imzalar atıldı! Bursa ilinde 10 bine yakın konut yapılacak

Bugün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte yeni bir kentsel dönüşüm projesinin bulunduğundan bahsetti. Bu kapsamda İstanbul Caddesi'nin kentin vitrini olması için çaba harcanırken proje kapsamında depreme dayanıklı toplam 1315 konut, 118 ofis ve 148 dükkanın inşa edileceği açıklandı.

12-13 AYRI BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ YÜRÜTÜLECEK!

Kenti modernleştirmek ve sağlamlaştırmak amacı ile çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Biz emlak fuarlarında daire satmak için kentsel dönüşüm yapmıyoruz. Tamamen dönüşüm yapabilmek için konut üretiyoruz ve tamamını kentsel dönüşümde kullanıyoruz. Biz Bursa’nın değişmesini ve dönüşmesini arzu ediyoruz. İnsanlarımız sağlıklı, güvenli binalarda otursun istiyoruz. Acilen depremle alakalı adımlar atmak lazım. Yıkmak zor iş. Kimsenin hayalleriyle oynamak gibi bir derdimiz yok. Biz gönüller yapmaya geldik. Ama takdir edersiniz ki 40-50 yıllık, hiçbir dayanımı olmayan, bir gün mezarımız olma ihtimali olan binaların acilen yıkılıp yenilenmesi gerekiyor” dedi.

screenshot-83-003.png

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK!

Toplamda 10 bine yakın konutların inşa edildiğini açıklayan Aktaş, “Bir hafta içinde yer teslimi yapıyoruz. Yıl sonuna kadar da bitiriyoruz. Yine burada birinci etap binalarını yıl sonuna kadar teslim edeceğiz. Sırada Altıparmak var. Kararlıyız, yıl sonuna kadar da ilk yıkımlara başlayacağız. Birilerine rant sağlayalım, birilerini zengin edelim derdinde değiliz. Vatandaşlarımızın geleceğinin güvenli olması, yeni yolların açılması, tarihi mekanların ortaya çıkarılması gibi bir önceliğimiz var” şeklinde ifadeler ile Bursalılara konutların ne zaman tamamlanacağı konusunda bilgiler verdi.