Ev sahibi olmak isteyenlere 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz oranı ile büyük konut kredisi fırsatı yolda!

Devlet tarafından konut almak isteyen kişiler için gerçekleştirilen konut projelerine yakın zaman içinde bir yenisinin daha ekleneceği öğrenildi.
Ev sahibi olmak isteyenlere 180 ay  vade ve yüzde 1,20 faiz oranı ile büyük konut kredisi fırsatı yolda!

Konut sahibi olmak isteyen fakat maddi olarak çok fazla imkanı olmayan kişiler için devlet tarafından sık sık konut projeleri yapılmaktadır. Bu çerçevede yapılan konut projeleri vatandaşlara duyurularak belirtilen şartların sağlanması halinde kolay bir şekilde konutlara yerleşebilecekleri öğrenildi. Özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından evlerini kaybeden ya da hasar gördüğü için çıkmak zorunda olan vatandaşlar için devlet tarafından yeni konut projeleri duyurulmaya başlandı.

Bu çerçeve dahilinde yapılan projelerde en çok dikkat edilen konu ödeme planı oldu. Fiyatların piyasaya göre düşük olmasının yanı sıra uzun vadeler ve düşük faiz oranları ile kişilerin daha kolay konut sahibi olabilecekleri öğrenildi.

İLK KEZ EV ALACAKLARA KONUT KREDİSİ YOLDA!

Tüm bunların yanı sıra ilk kez ev alacak olan vatandaşlar için yakın zaman yeni bir konut kredisinin devreye girmesinin beklendiği öğrenildi. Bu kredinin özellikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde ilk kez konut kredisi alacak olan kişilere 180 ay vade imkanının sunularak kredi limitinin daha önce konut sahibi olmuş kişilerin aksine daha yüksek tutarlarda olacağı öğrenildi. Bu durumda da zaman içerisinde başvuru işlemlerinin tamamlanabileceği, kişilerin ilk konutlara maddi olarak daha rahat ulaşabilecekleri öğrenildi.

Devlet tarafından ilk kez konut sahibi olacak olan kişiler için de duyurulan bu konut kredisinin önümüzdeki ay itibariyle gündeme gelmesinin beklendiği iddia edildi.