Gazi Konut Güneyşehir kura sonucu açıklandı! GBB 2. Etap kura sonuç sorgulama ekranı

10 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında başvuruların tamamlandığı Gazi Konut projesinde kura çekimlerinin tamamlandığı öğrenildi.
Gazi Konut Güneyşehir kura sonucu açıklandı! GBB 2. Etap kura sonuç sorgulama ekranı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kura çekimi sonucunda 2+1 tipi konut için 102 adet, 3+1 konut için 97 adet yedek hak sahipleri belirlendi! Devam edecek olan bu kura çekimi hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

GAZİ KONUT KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI!

30 Eylül 2023 Cumartesi günü noter huzurunda ve canlı yayında gerçekleştirilen Gazi Konut Güneyşehir 2. Etap kura çekimi sonuçları açıklandı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu kura çekimine katılan vatandaşlar yapılan kura sonucunda asıl ve yedek listesinin yayımlanmasını büyük bir heyecan ile beklemeye başladı. Canlı bir şekilde verilen kura çekimi şu şekildeydi;

KURA SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ...

screenshot-87.png

KONUT SAHİBİ OLANLAR DİKKAT!

Belediye tarafından yapılan son duyuru ile birlikte konut sahibi olan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı bilgi ve detayların olduğu öğrenildi. Bu bilgi ve detaylar ise şu şekilde verildi;

-Konut teslimi yapılmadan hak sahibi herhangi sosyal medya veya herhangi bir platformda konutları satma girişiminde bulunduğunda sözleşmeleri feshedilir. Ödemelerin %10 (yüzde on) kesilerek iade edilir. Bu süreçte oluşabilecek banka masrafları hak sahibine aittir.

-Konut alıcıları sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahsa anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonra devir edebileceklerdir. Bu süre zarfı içerisinde konut alıcıları sosyal medya veya herhangi bir platformda konutları satma girişiminde bulunduğunda sözleşmeleri feshedilir.

-Ayrıca teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonrasına kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

-Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması hallinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

Yukarıda verilen ifadeler ile oturma koşulu ve devir işlemleri hakkında da merak edilenlere yanıt alınmış olundu.