Kahramanmaraş'ta deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu!

6 Şubat depreminin ana merkezi olan Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu.
Kahramanmaraş'ta deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu!

Bu sene toplamda 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından devlet tarafından başlanılan çalışmalar sonucunda konut projeleri devreye girmişti. Aylardan süren yoğun çalışmaların ardından ise yaşanan büyük yıkımın yerine yapılan konutların vatandaşlara ne zaman teslim edileceği hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Evini kaybetmiş olan depremzedeler için yapılacak olan çalışmalarda konutların teslim tarihlerinin belirleneceği ifade edildi.

TOKİ DEPREM KONUTLARININ YAPIMINA DEVAM EDİLİYOR!

Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ iş birliği içerisinde deprem konutlarının yapımına başlanmıştı. Bu konutların yapımı devam ederken sahada olan çalışmalar ile ilgili bugün Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş tarafından açıklamalar geldi.

Devam eden çalışmalara ilişkin "Yedi ay önce meydana gelen asrın felaketinde, 44 mahallemiz etkilenmişti. Şu anda yaraları sarma dönemi. Kıştan önce evlerin bitirilmesi için yoğun şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ çalışmalara devam ediyor. Yaklaşık 18 mahallemiz bu müteahhit arkadaşımız tarafından hızlı bir şekilde yapılıyor. Evler 130-135 metrekare. Bu evler çatılar da dahil yalıtımlı" ifadeleri ile yapılan konutlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

KONUTLARIN TESLİM TARİHİ BELLİ OLDU!

Bununla birlikte pek çok depremzede vatandaş tarafından en çok merak edilen konulardan biri de konutların ne zaman teslim edileceği hakkındaydı. Bu konuda da Okumuş, "3 bin 200 konut Türkoğlu'na yapılıyordu. Yaklaşık 650 tanesi de Türkoğlu'ndaki depremzedelerimize inşallah kıştan önce verilecek" diyen Başkan Okumuş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk günden itibaren direktifleri ile beraber herkes sahada. Hemşehrilerimiz bilsinler ki, ilk günden itibaren nasıl samimi gayretli bir çalışma varsa, hiçbir duraksama yok. Allah'ın izniyle kısa zaman içerisinde bu konutlarımızı depremzedelerimizin hizmetine açacağız" ifadeleri ile Kasım ayında teslimlerin gerçekleştirileceğinden bahsetti.