Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek hamle! Devletten arsa satışları başlıyor

Artan konut fiyatlarının ardından devletten fiyatları neredeyse yarı yarıya düşürecek olan hamle geldi. Yüzde 30-40 bantlarında indirim sağlayabilecek arsa satışları başlıyor!
Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek hamle! Devletten arsa satışları başlıyor

Özellikle bu sene konut fiyatlarının artmaya başlamasının ardından devlet tarafından harekete geçildi. Yapılan çalışmalar sonucunda vatandaşların konutlara olan erişimini artırabilmek amacı ile farklı projeler hayata geçirildi. Geçtiğimiz haftalarda da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program kapsamında konut fiyatlarının düşürülmesi için çalışmaların yürütüleceği öğrenildi.

BAKAN ÖZHASEKİ AÇIKLADI! HAZİNE ARAZİLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamalarda konut fiyatlarını düşürmek ve vatandaşların konutlara olan ulaşımını artırmak için Hazine arazilerinin imara açılacağı ifade edildi.

Konuya ilişkin detaylardan bahseden Bakan Özhaseki, "Ne kadar çok arzda bulunursanız o kadar çok fiyatı aşağıya çekersiniz. Bu sorunun çözümü için bir tarafta deprem konutlarının yapımına devam ediyoruz. Arkasından epeyce bir arazi parselasyonu yaparak ve altyapısını hazırlayarak bunu arz etmemiz lazım. Şu anda birçok yerde artık müteahhitlik firmaları yüzde 50'yle çalışıyor. Bu çok büyük bir rakam. Bu inşaat maliyetlerini çok artırıyor, konut fiyatları yükseliyor. Bunun tersine dönmesi için o zaman bizim elimizdeki imkânları kullanmamız gerekiyor. Şu anda Milli emlak arazilerinin hepsi bizim bakanlığımızda. Çalışmaya başladık bile. Meclis açılınca ilk iş yeni bir yasa çıkaracağız. Yasada bu hazine arazileri de yer alacak. Vatandaşın konut sorunu çözülecek." dedi.

FİYATLARI YÜZDE 30-40 DÜŞÜRMESİ BEKLENİYOR!

Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamaların ardından sektörden uzmanlar tarafından da durum değerlendirmesi yapıldı. Milliyet'in haberine göre; Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarafından yapılan açıklamalarda bu çerçevede konut fiyatlarının düşürülmesine yönelik ilk olarak Yarısı Bizden kampanyasının tamamlanacağı öğrenildi.

Ardından da arsa satışları konusunda hareketlilik kazanarak, "Özellikle arsa maliyetinin olmadığı yapılacak inşaatlarda gayrimenkullerin satış fiyatları yüzde 30-40 bandında daha düşük gerçekleşebilecek. Konut üreticilerine belli arsaların tahsisi ve onların üzerine de vatandaşlarımıza yönelik projeler yapılması hedefleniyor." ifadeleri ile fiyatları düşürme konusunda yardımcı olabileceği gözlemlendi.