Mersin'e yeni toplu konut ve sanayi alanı müjdesi verildi!

Mersin Toroslar Belediyesi tarafından yapılan son açıklama ile birlikte konut ihtiyacının arttığı bu son dönemde yeni konut projesi müjdesi verildi.
Mersin'e yeni toplu konut ve sanayi alanı müjdesi verildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliği içerisinde yeni yapılacak olan toplu konut ve sanayi alanı bugün vatandaşlara müjdelendi! Yapılan açıklamalarda Mersin ili Toroslar ilçesine kazandırılacak olan yeni konutlar ile birlikte sanayi alanlarına ilişkin detaylara belediye tarafından yer verildi.

650 KONUT TOKİ İŞBİRLİĞİNDE YAPILACAK!

Toroslar Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda yapılacak olan konutlara ilişkin “Orman Bölge Müdürlüğü Toroslar’a geliyor. Garnizon Komutanlığımıza lojman yeri tahsis ettik. Emniyet Müdürlüğümüze ve Jandarmamıza yer tahsis ettik. Jandarma Kampüsü, Korukent Mahallemizdeki Çevik Kuvvet ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün arka tarafına geliyor. TOKİ işbirliğinde 650 konutu belediye olarak ilk defa biz yapacağız. Toroslar, Mersin’in kalesi. Çok şükür bundan gurur duyuyoruz. Bir de Toroslar’ı arka mahalle olarak görme eğilimi var. Şehir Hastanesi’nin kuzeyindeki o bandda oturanların yaylaya ihtiyacı yok. Hem serin, hem de otobana, hastaneye, otogara, merkeze çok yakın. İmar planlarımız özellikle geciktirildi. 5 binlik planlar değiştirilecek diye dayatıldı.

Biz bunu hızlandırmanın mücadelesini verirken, Arpaçsakarlar Mahallesi 1. Etap Uygulama İmar Planı ile ilgili bir dava açıldı. 18 kat vermişiz. 18 kat kent silüetini ve estetiğini bozuyormuş. Olağanüstü meclisimizi topladık ve bununla ilgili plan yaptık. Mersin silüeti denince akla ne gelir? Denize açılalım ve Mersin’e bakalım. Orada kocaman bir 52 kat görürüz. Sağ tarafında Ulu Cami, sol tarafında Muğdat Cami ve aralarında sur gibi yüksek binalar görürüz. 18-20 katlı binalar. Zemini sağlam Arpaçsakarlar’daki 18 kata niye itiraz ediyor ve dava açıyorsunuz? Planımız, Büyükşehir Belediye Meclis’nden tekrar geçti. İki madde sonra Marina’nın arkasında bir bölge geldi. Burası 21 katlı ve yatay mimarı olsun dendi. Ama olacak ise bütün şehirde olsun. Biz, Toroslar olarak arka mahalle olarak kabul edilmeyi etmiyoruz” şeklinde bilgilendirmeler yapıldı.

SANAYİ ALANLARI KAZANDIRILACAK!

Konutların yanı sıra sanayi alanları üzerine de çalışmaların yapılacağı “10 tane oda başkanıyla yer konusuda görüştük. Herkes Sanayi Sitesi istiyor. Ama buna uygun olarak imar planlarında işaretlenmiş yeterli büyüklükte yer yok. Şehir Hastanesi’nin arkasını önerdiler. Orayı da biz kabul etmedik. Orası konut alanı ve çok güzel bir yer. Sayın Bakanımızın, Sayın Valimizin, İl ve İlçe Protokolümüzün nezdinde şu öneride bulunduk. Çiviçukuru bölgesinde yapalım. Karaisalı ve Çopurlu Mahalleleri arasındaki ova. Orası yaklaşık 4 bin dönüm. İçinden DSİ kanalı geçiyor. Kanalın aşağısı 2 bin 500 dönüm. Tarım yapılıyor ama Tarım İl Müdürlüğü’nün raporuna gören tarıma elverişli değil. Köylülerimiz çıkmışlar ve yakında yerleşim yeri yok. Şehrimizin sıkıntısını çözmek ve Toroslarımıza değer katmak açısından burası olsun istiyoruz. Binlerce kişi istihdam edilir. Banka şubeleri, şirketler açılır, otoban giriş ve çıkışı kolay olur ve oteller yapılır. İlçemizi kalkındıracak bu projeyi ortaya koyduk ve bunun takipçisiyiz” ifadeleri ile Mersinli vatandaşlara duyuruldu.