TOKİ 1+1 konut satışlarına başladı! 180 ay vade imkanı sunulacak

Konut sahibi olma hayali kuranlar için TOKİ tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte 400 bin TL'den başlayan fiyatlar ile satışların yapılacağı öğrenildi.
TOKİ 1+1 konut satışlarına başladı! 180 ay vade imkanı sunulacak

Ayda 2 bin TL ödeme ile ev sahibi olmak artık mümkün! TOKİ projeleri çerçevesinde ayda uygun fiyatlar ile ödeme ve 180 ay vade imkanı ile belirli illerde konut satışlarının yapıldığı öğrenildi. Bu konutlardan nasıl faydalanılabileceği ve şartların neler olduğu hakkında ise merak edilenlere yanıt geldi.

TOKİ KONUT PROJESİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Bugün gelen duyuru ile birlikte TOKİ Çorum 2. Bölge ve 3. Bölge Konut Projesi için başvuruların yarından itibaren başladığı öğrenildi. Toplamda 23 konutun satışa çıkarılacağı bu proje kapsamında 1+1 konutlar için 3 Temmuz itibariyle başvuruların başlayacağı öğrenildi. 7 Temmuz tarihine kadar sürecek olan başvuru süreci hakkında gelen bilgilere göre başvuru yapmak isteyen kişilerin 1000 TL ödeme yapması gerektiği öğrenildi. Ziraat Bankası üzerinden yapılabilecek olan ödemelerin ardından e-Devlet üzerinden ise başvuruların yapılabileceği ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

TOKİ tarafından satışa sunulan bu konutlara başvuru yapılabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar ise şu şekilde verilmiştir;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Şartları sağlayan ve konut sahibi olmak isteyen vatandaşların belirlenen tarih aralıklarında başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiği ifade edildi.