TOKİ'den 2000 TL ile 2+1 3+1 konutlar için başvurular başladı!

Konut sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından konut projesi duyuruldu. 2000 TL başvuru ödemesi ile konutlara sahip olunabileceği ifade edildi.
TOKİ'den 2000 TL ile 2+1 3+1 konutlar için başvurular başladı!

Uygun fiyat ile konut sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından son konut projeleri duyuruldu. Ödeme tutarları ve başvuru süreci hakkında bilgi verildi.

TOKİ 1+1 2+1 VE 3+1 KONUT PROJESİ DUYURULDU!

Erzurum Aşkale TOKİ projelerinde yer alan 10 konut için detaylar belli oldu. Net 86 metrekare olan 3+1 konutlar için fiyatların 972 bin 962 TL ile 1 milyon 115 bin 349 TL arasında değişen ücretler ile konutların satışa çıkarıldığı ifade edildi. Aylık ödeme tutarları hakkında ise 4 bin 54 TL ile 4 bin 647 TL şeklinde olacağı öğrenildi. Başvuruların onaylanmasının ardından ise yüzde 25 peşinat yani 243 bin 240 TL ile 278 bin 837 TL arasında değiştiği bilgisi verildi.

screenshot-27-001.png

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Proje kapsamında başvuru yapmak isteyen kişiler için TOKİ tarafından yapılan duyuruda bazı başvuru şartlarının sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar TOKİ'nin resmi internet adresinde şu şekilde duyuldu;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Başvuru yapmak isteyen kişilerin TOKİ'nin resmi internet adresi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilecekleri ifade edildi.