Yerinde Dönüşüm Projesi'nde başvuru sayısı açıklandı!

6 Şubat depreminin ardından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi hakkında bakanlık tarafından son başvuru sayısı hakkındaki durum açıklandı.
Yerinde Dönüşüm Projesi'nde başvuru sayısı açıklandı!

Geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan deprem felaketinden etkilenen 11 ilde kendi inşaatını yapmak isteyen depremzede vatandaşlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi hakkında başvurular geçtiğimiz aylarda başlamıştı. İlk etapta 5 şehirde kurulacak olan ofislere ilişkin zaman zaman detaylar açıklanırken, kapsam dahilinde hem kimlerin başvuru yapabileceği hem de ödeme planı hakkında da detaylara yer verildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre 2 yıl ödemesiz ve 10 yıl vadeli 0 faiz imkanı ile verilecek olan kredi imkanına başvuru yapan kişilerin sayısında büyük bir artış görülmeye başlandı.

BAŞVURU SAYISI 200 BİNİ AŞTI!

Konu hakkında bugün Melikgazi Belediyesi ile hayırsever işbirliğinde Anbar Mahallesi'ne yapılan Bekir Güngör Kızıltepe Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki başvuru sayısındaki son durumu açıkladı.

Yaptığı açıklamalarda "Sadece konteyner kentlerde ve kira yardımı yaptığımız vatandaşlarımız var dışarıda. Onların da tabii bir an önce evlerine dönmesi için çalışıyoruz. 200 bin civarında konutun ihalesini yaptık. Yerinde Dönüşüm Projesi'ne müracaat eden vatandaşımızın sayısı 200 bine yaklaştı. Onları da destekleyeceğiz, para vereceğiz, hibe vereceğiz. 2 sene ödemesiz, 10 sene vadeli kredi vereceğiz ki evlerine bir an önce kavuşsunlar. Çok şükür altından kalkıyoruz. Dışarıdan gelen yabancı misyon şefleri, 'Eğer bu depremin dörtte biri bizde olsaydı altında kalır, çökerdik' dediler. Amerika'da 2 sene kadar önce bir kasırga oldu, millet 'devlet gelmedi' diye isyanlarda. Almanya'da bir sel felaketi oldu, aradan 1,5-2 sene geçmiş, devlet hala varmamış oralara. Ama bizimkinde Allah'a şükür ilk günden itibaren, ilk dakikalardan itibaren herkes koştu. Sadece hükümet mi, sadece AK Partililer mi, yok haksızlık ederim böyle söylersem. Bütün bir millet, 85 milyon ayaktaydı." şeklinde yaptığı açıklamalar ile birlikte başvuru sayısının 200 bine yaklaştığından bahsetti.

KREDİ TUTARLARI BELLİ OLDU!

Tüm bunların yanı sıra verilecek olan kredi tutarları hakkında da detaylar belli oldu. Elde edilen bilgilere göre; konutlar için 500 bin TL hibe, konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL kredi, iş yerleri için 250 bin TL hibe, iş yeri büyüklüklerine göre 250 bin TL ile 500 bin TL kredi verileceği öğrenildi.