TOKİ'den 2+1 3+1 konutlar 120 ay vade ile satışta! Belediye Başkanı açıklama yaptı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 2+1 konutların satışa çıkarıldığı öğrenildi.
TOKİ'den 2+1 3+1 konutlar 120 ay vade ile satışta! Belediye Başkanı açıklama yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konutları İdaresi Başkanlığı tarafından 81 ilde yapılan konutlarda Sakarya ilinde 2+1 ve 3+1 konutların yapımına başlandığı öğrenildi. Yüzde 25 peşin 120 ay vade, 4 adet ara ödeme ile satışa çıkarılacak olan bu konutlar hakkında yapılan açıklamalarda yüzde 10 indirim ile 240 konutun yapımına başlanacağı ifade edildi. Konuya ilişkin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce TOKİ tarafından satışa çıkarılacak olan konutlar hakkında bilgi verildi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI!

Konuya ilişkin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından "TOKİ mantığıyla ilerleyeceğiz. Bu ev sahibi olmayı düşünen tüm hemşerilerimiz için önemli bir fırsat olacak. Talebe göre satış yapacağız. Talep fazla olursa noter huzurunda kura çekimiyle hak sahiplerini belirleyeceğiz. Ön kayıtlarımız belirteceğimiz tarihlerde alınmaya başlanacak" şeklinde açıklamalara yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TOKİ tarafından yapılacak ve satışa çıkarılacak olan konutlar hakkında kişilerin bazı başvuru şartları sağlaması gerekmektedir. Bu şartlar şu şekilde verildi;

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Konutların satışa çıkarılmasından itibaren başvuruların başlayacağı öğrenilmiş oldu.