Kıyıda köşede parası olana güzel haber! Bankalar 9.786 TL mevduat faizi ödeyecekler

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken en yüksek faiz veren banka üzerinden getiri rekor kırdı.
Kıyıda köşede parası olana güzel haber! Bankalar 9.786 TL mevduat faizi ödeyecekler

Kıyıda köşede parası olana güzel haber! Bankalar 9.786 TL mevduat faizi ödeyecekler - Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı sonrasında bankaların mevduat faizlerinde büyük yükseliş yaşanırken yaşanan bu yükseliş TL birikimi olan kişilere fırsat sağladı.

Sahip olduğu parasını vadeli mevduat faizinde değerlendiren kişilere ödenen rakam faizlerde yaşanan yükseliş ile artış gösterdi. Nakit para birikimini bankaların TL vadeli mevduat faizinde değerlendiren kişilere ödenen en yüksek faiz oranı yüzde 47 seviyesine yükselirken en yüksek faiz veren bankalar ise bu oranı uygulayan Akbank ve Alternatif Bank oldu.

250 BİN TL'NİN 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Hatırlanacağı üzere Kasım ayında yapılan son Merkez Bankası PPK toplantısı ile politika faiz oranı 500 baz puan artırılmış ve yüzde 35 seviyesinden yüzde 40 seviyesine yükseltilmişti. Yaşanan yükselişin ardından bankalardan beklenen faiz atağı geldi. 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yüzde 47 seviyesine yükselirken yaşanan bu yükseliş bankada ya da yastık altında nakit para birikimi olan kişilere yaradı.

oranlar.jpg

En yüksek faiz veren bankalar arasında yer alan Alternatif Bank tarafından yapılan açıklama ile güncel faiz oranı yüzde 47 seviyesine yükseltildi. Bu oran üzerinden 250 bin liranın 32 günlük faiz getirisi 9 bin 786 liraya yükselmiş oldu.

Vatandaşların ellerindeki paraları dolara ve altına yatırmasının önüne geçmek için TL faiz oranları arttırılırken bu da elinde nakit para birikimi olan kişilere avantaj sağlamış oldu. Parasını TL mevduat hesabına yatıran kişilerin aylık faiz getirisi 9 bin TL sınırını aştı.

Genel Yayın Yönetmeni