SON DAKİKA! FED Aralık 2023 faiz kararı açıklandı

2023 yılının son faiz kararı için FED beklenen açıklamayı yaptı. FED faiz kararı ne oldu, faizi indirdi mi, altın ve dolar ne olur?
SON DAKİKA! FED Aralık 2023 faiz kararı açıklandı

SON DAKİKA! FED Aralık 2023 faiz kararı açıklandı - Pandemi döneminde enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle ABD Merkez Bankası FED parasal sıkılaşma politikasına geçiş yapmış ve son derece agresif faiz kararları ile piyasayı domine etmişti.

FED'in şahin mesajları dolar kurunu yukarıya taşırken aralarında Türk Lirası'nın da yer aldığı gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kaybetmişti. Ülkemizde enflasyonun tepe noktasına ulaşması ve Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikası ile TL negatif ayrışmış ve değer kaybı daha da hızlanmıştı.

FED ARALIK 2023 FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Amerika'da açıklanan enflasyon beklentilerden daha iyi gelirken gözler Merkez Bankası faiz kararına çevrilmişti. Yapılan açıklamalar doları desteklerken ekonomistler ise FED'den son bir faiz artırımı yapmasını bekliyordu.

Ancak FED bir önceki toplantıda olduğu gibi faizi bir kere daha sabit tuttu. 2 gündür süren ABD Merkez Bankası Aralık ayı faiz toplantısı sonucunda FED faizi 5,25-5,50 seviyesinde sabit tuttu.

FED'in yılın son toplantısında 25 baz puanlık bir artışa gitmesi bekleniyordu. Ancak FED tüm beklentilere rağmen faizi sabit tutmayı tercih etti. Söz konusu kararın ardında sığ piyasalarda dolar kurunda dalgalanma yaşandı.

Genel Yayın Yönetmeni