Yeni yıla sayılı gün kala kötü haber! Bu ödeme emekli maaşlarında olmayacak

Emekliler bu yıl peş peşe ödemeleri cebine koydu. Ancak yılın bitmesine sayılı gün kala yeni emekli olacaklara kötü haber verildi. Aktarılan son habere göre o ödemelerin emekli maaşlarında olmayacağı ifade edildi! İşte detaylar..
Yeni yıla sayılı gün kala kötü haber! Bu ödeme emekli maaşlarında olmayacak

Ocak ayında emekli olacak memurlara kötü haberi Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş verdi. Karakaş, yaptığı açıklamasında yeni yılda emekli olacakları uyarırken, emekli olurken o kişiler ödemeleri alamayacaklarının altını çizdi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLDU

Son olarak Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL oldu. Emekli aylıklarına da zam yapılırken, en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL seviyesinde kaldı. Memurlar bu kapsamda yüzde 17,55’lik zamma ek olarak 8 bin 77 TL seyyanen zam aldı. Ancak emeklilere temmuz ayında seyyanen zam yapılmadı.

EMEKLİ MAAŞLARINDA GÖRÜLMEYECEK

Ancak aktarılan haberin detaylarına göre memurlara verilecek 8 bin 77 TL’lik seyyanen zamların kök maaşlara yansımayacağı ifade edildi. Bu da memurların emekli olması halinde bu seyyanen zammı emekli maaşlarında göremeyecekleri anlamına geliyor.

MEMURLARI UYARDI

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, yaptığı açıklamasında memurları uyararak, şu açıklamayı yaptı:

“Temmuz ayında bir zam yapılmıştı. Yapılan zammın yüzde 17,55'i oransal zamdı. 8 bin 77 lirası ise seyyanen zamdı. Bu 8 bin 77 liralık seyyanen zammın ocak ayında alacağınız emeklilik maaşına faydası olmayacaktır. Yine 8 bin 77 liralık seyyanen zammın alacağınız emeklilik ikramiyesinde de faydası olmayacaktır"

Karakaş, yaptığı açıklamasının devamında en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL’nin sadece yüzde 17,55’lik oransal zammı kapsadığını ifade etti. 8 bin 77 TL’lik kısma ocak ayında ne kadar zam olursa olsun bu durumun emekli maaşı ya da ikramiyesine faydası olmayacağının altını çizen uzman isim bunun hesabının yapılarak emekliliğe karar verilebileceğini söyledi.