Asgari ücretli çalışanlara zam öncesi promosyon dopingi! 1 maaş ikramiye

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi Aralık ayında açıklanacak olan zam haberini beklerken zam haberinden önce promosyon müjdesi geldi.
Asgari ücretli çalışanlara zam öncesi promosyon dopingi! 1 maaş ikramiye

Milyonlarca asgari ücretli çalışan Aralık ayında başlayacak olan zam maratonunu beklerken maaş öncesi promosyon müjdesi sevinç yarattı. Asgari ücret tespit komisyonu için ilk toplantı tarihi beklenirken bu sene yüksek zam beklentisi oluşmuştu.

Asgari ücretlilere yönelik olarak promosyon açıklaması heyecan yaratırken söz konusu karar milyonlarca çalışan için de emsal oluşturdu. İlk olarak memurlara ve emeklilere ödenen promosyon ödemeleri son dönemde asgari ücretli çalışanlara da ödenmeye başlanmıştı.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA PROMOSYON JESTİ! ÖZEL SEKTÖRE MAAŞ PROMOSYONU VAR MI?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi Aralık ayında yapılacak olan asgari ücret tespit komisyonu ve sonrasında açıklanacak olan resmi zam oranını beklemeye başlamıştı. Toplantı öncesinde özel bir banka ile imzalanan promosyon sözleşmesi heyecan yarattı. Merkezi İstanbul'da yer alan perakende firması ile özel bir banka arasında imzalanan maaş promosyonu ile firmada çalışan personellere 3 senelik sözleşme kapsamında 14 bin 300 TL ikramiye ödeneceği ifade edildi.

ikramiye.jpg

Özel banka ile şirket arasında imzalanan sözleşme kapsamında çalışanların hesaplarına tek seferde 14 bin 300 TL ikramiye ödemesi yatırılacak. Özel sektörde hizmet veren şirketler ile bankalar arasında promosyon pazarlıkları sürerken özel bankalar genelde 5 kişiden fazla çalışanı olan şirketler ve işyerleri ile promosyon sözleşmesi imzalayabiliyor.

Bu noktada bankaların kriterleri çalışan sayısı, çalışanların kıdem süreleri gibi kriterler oluyor. Uzun süredir çalışan personelin olması durumunda bankalar özel sektör çalışanları ile de promosyon sözleşmesi imzalayarak ödeme yapabiliyorlar.

Genel Yayın Yönetmeni