Arsası olan yaşadı! Devlet desteğiyle 2+1 prefabrik ev 14.900 TL!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için oldukça cazip bir teklif geldi. Kampanyalı prefabrik evlerin fiyatları belli olurken devlet desteği ile bu evler bedavaya bile yaptırılabiliyor.
Arsası olan yaşadı! Devlet desteğiyle 2+1 prefabrik ev 14.900 TL!

Prefabrik evler ile alakalı olarak son dönemlerde araştırmalar hızlandı. Bu evlerin yıldızlarının parlamasına neden olacak önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunun üzerine devletin de destek ödemesi yaptığı açıklanınca şartlarını zorlayanlar hemen prefabrik ev yaptırmanın yollarını sorgulamaya başladılar. Prefabrik evler için güncel fiyatlar ve ek bilgiler nelerdir?

PREFABRİK EVLERİN AVANTAJLARI!

Prefabrik ev yaptırmanın çok önemli avantajları bulunuyor. Öncelikle bir maliyet avantajı olması dikkat çekiyor. Bugün betonarme ev yaptırma maliyetleri akıl almayacak seviyelere ulaştı. Hatta bir betonarme ev yaptırma maliyeti ile aynı özelliklerde 4 prefabrik ev yaptırmak mümkün oluyor. Böylesine bir maliyet farkı ortaya çıkınca insanlar da bu ekonomik kriz ortamında ev yaptırmak için prefabrik evlere yöneldiler.

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından artık insanlar depreme karşı daha duyarlılar. Ailelerinin yaşamlarını devam ettirecekleri evler için insanlar deprem güvenliğini ilk kriter haline getirdiler. Prefabrik evler de depreme karşı oldukça dayanıklı evler olunca bu yönde talepler patladı. Prefabrik evlerin üretimi yapılırken deprem testleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca esneme payı olan malzemelerden üretim yapıldığı için yıkılma kolay kolay olmuyor. Yıkılsa bile beton bloklar olmadığı için ölüm riski çok çok düşük oluyor.

Prefabrik evlerin ek bazı avantajları da bulunuyor. Bakım maliyetinin düşük olması, betonarme evler kadar dayanıklı olması, sökülüp bir başka yerde kurulmasına imkan tanınması gibi özellikler prefabrik evlerin öne çıkan avantajları arasında yer alıyor.

DEVLET DESTEK VERİYOR!

Prefabrik evler için bazı vatandaşlar devletten destek alabiliyor. Bu desteğin tüm vatandaşları kapsamadığı bilinmelidir. Çoğu vatandaş Aile Bakanlığı'nın verdiği bu destekten faydalanamazlar. İhtiyaç sahipliğine göre verilen bu destek bazı ek koşullarla sağlanıyor. Prefabrik ev yaptırma yardımı almak için vatandaşların yaptıkları başvurular onaylandığında 300 Bin TL'ye kadar destek sağlanıyor.

PARA VERMEDEN PREFABRİK EV YAPTIRMAK MÜMKÜN!

Prefabrik evler için kasım sonu kampanyaları açıklandı. Buna göre 2+1 prefabrik evler 279.900 TL'ye, 299.900 TL'ye, 314.900 TL'ye, 349.900 TL'ye yaptırılabiliyor. Bunlar kampanyalı fiyatlar olurken bu fiyatların uzun süre uygulanması beklenmiyor.

prefabrik-ev.jpg

300.000 TL altında fiyat ile yaptırılan prefabrik evler için devlet desteği alınması durumunda vatandaşlar herhangi bir ödeme yapmadan prefabrik ev sahibi olabiliyorlar. Evin tüm maliyeti devlet tarafından karşılanmıyor. 300.000 TL'nin üzerinde fiyatı olan prefabrik evler için ise devlet desteği alınmışsa yine 300.000 TL'lik kısmı devlet ödüyor, vatandaş ise sadece üstünde kalan kısmı ödüyor. 314.900 TL fiyatı olan prefabrik evi yaptırırken devlet desteği varsa 300.000 TL ödemeyi devlet yapıyor. Vatandaş sadece 14.900 TL ödeme yapıyor.