Elinde altın ve gümüşü olanlar dikkat! İslam Memiş puslu havayı seviyor diyerek uyardı

Altın fiyatlarında sık sık yaşanan düşüş ve yükselişlerin ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulundu.
Elinde altın ve gümüşü olanlar dikkat! İslam Memiş puslu havayı seviyor diyerek uyardı

2023 senesinin altın için hareketli bir yıl olmasının ardından yatırım yapmak isteyen vatandaşlar tarafından bu konuda ne gibi değişikliklerin görülebileceği, gündemin nasıl seyredeceği hakkında merak edilenler artmıştı. Bu noktada da özellikle altın konusunda sıklıkla açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş açıklamalarda bulundu. Vatandaşları hem altın hem de gümüş hakkında uyaran Memiş tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

2024 YILINDA YENİ REKORLAR GÖRECEĞİZ!

"Gümüş tarafında da yükseliş beklediğimi ifade etmek isterim. Jeopolitik risk bütün dünyada artmaya devam ediyor. Doların uluslararası piyasalarda değer kaybediyor olması, Merkez bankalarının faiz artımları sonlandırıyor olması ve jeopolitik gerilimler altın gibi güvenli limanları tekrar ön plana çıkaracaktır. Ancak gram altın tarafında biraz daha yüksek seviyeler karşımızda olabilir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklenti anketine bakıyoruz, burada doların yükselişini devam ettireceğe dair raporlar öngörüler gelmeye devam ediyor. Biz de bu Orta vadeli planla ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklenti anketlerini referans aldığımız zaman 2024 yılında dolar tarafında da yeni Rekorlar göreceğiz"

ALTIN PUSLU HAVAYI SEVİYOR!

"Altın fiyatları Merkez bankaları tarafından manipüle edilmeye devam ederken bir yandan da Merkez bankaları altın rezervlerini artırmaya devam ediyor. Bakın yine 2023 yılında Merkez bankalarının altın talebinde ciddi bir artış oldu. Son 3 aya baktığımız zaman yani yatırımcıdan daha çok Merkez bankaları kazandı. Merkez bankaları Rusya Ukrayna Savaşı patlak verdi tekrar çılgınlar gibi altın alımı yaptılar. 2023 yılında bu sefer Ortadoğu'da patlak veren bir savaş karşımıza çıktı. Dolayısıyla altın yatırımcısının da bu şekilde düşünmesi gerekiyor çünkü altın puslu havayı seviyor"

FİYATLARIN MANTIKLI BİR AÇIKLAMASI YOK!

"Şu anda fiyatlamaların mantıklı ve teknik bir açıdan bir açıklaması yok. Tamamen Manipüle edilmiş bir piyasa var. Hedeflediğimiz bir enflasyon tahmini var oraya kadar geleceğiz ama ne hikmetse bütün Merkez bankaları belirlemiş olduğu enflasyondan uzak durmaya devam ediyorlar. Hane halkına bakıyorsunuz altın tarafında ciddi bir talep artışı var, şirketlere bakıyorsunuz altın tarafında ciddi bir talep artışı var. Böyle kısıtlamaya yani Devlet olarak sınırlamaya gidiyorsunuz."

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Haber Editörü