TOKİ güvencesiyle evlerini yerinde yapmak isteyenlere Bakan Özhaseki'den çağrı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından devlet tarafından sunulan yerinde dönüşüm projesi hakkında Bakan Özhaseki açıklamalarda bulundu.
TOKİ güvencesiyle evlerini yerinde yapmak isteyenlere Bakan Özhaseki'den çağrı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından devle tarafından şehirleri yeniden ve hızlı bir şekilde ayağa kaldırabilmek için çalışmalara başlandı. Yapılan bu çalışmalardan biri de Yerinde Dönüşüm Projesi oldu. Depreme karşı konutlarını daha güvenilir bir hale getirmek isteyen kişiler için bu sürece uygun bir şekilde bakanlık üzerinden yapacakları başvurular sonucunda konutlarını dönüştürebilecekleri öğrenildi.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ AÇIKLAMASI!

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüm projesine başvuru yapan bir vatandaştan bahsederek "Deprem bölgesinde Mehmet kardeşim gibi, Yerinde Dönüşüm kapsamında Bakanlığımızın denetiminde, TOKİ güvencesiyle evlerini yerinde yapmak isteyen kardeşlerimizi ve başvuru yapan kardeşlerimizi inşaata bir an önce başlamaları için il müdürlüklerimiz ile yapım ve dönüşüm ofislerimize bekliyoruz." dedi.

Bu vesile ile proje kapsamında diğer vatandaşları da başvuru yapmaları için davet etmiş oldu. Kapsam dahilinde evlerin müteahhitler ile vatandaşlar arasında yapılan bir anlaşma sonucunda gerçekleştirildiği de belirtilerek "Ayrıca depremzede kardeşlerimize evleri için Tip Projeler sunuyor ve birçok harçtan muaf tutuyoruz. Kararlıyız, milletimizle afet bölgesini hızla ayağa kaldıracağız." ifadeleri ile herhangi bir mağduriyet olma ihtimalinin de önüne geçileceği öğrenildi.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ!

Yapılan açıklamaların yanı sıra projeye başvuru yapan vatandaş da "Yerinde Dönüşüm Projesi gerçekten çok güzel proje. Yerinde Dönüşüm ile mutlu, huzurlu, kendi mahallemizde, kendi şehrimizde yaşamak istiyoruz. Allah devletimizden razı olsun, bu konuda bizlere ciddi anlamda katkı sundu." şeklinde yaptığı açıklamalar ile süreçten ve projeden ne kadar memnun olduğundan bahsetti.

YERİNDE DÖNÜŞÜM OFİSLERİ NEREDE?

Bakan Özhaseki tarafından yapılan bu açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bu ofislerin nerede bulunduğu oldu. Bakanlığın resmi internet sitesinde ofisin konumları şu şekilde verildi;

Kahramanmaraş’ta; Dulkadiroğlu, 12 Şubat, Elbistan, Pazarcık, Türkoğlu ve Afşin’de,

Malatya’da; Yeşilyurt, Akçadağ, Battalgazi ve Doğanşehir’de,

Adıyaman’da; Merkez, Gölbaşı, Besni ve Kâhta’da,

Hatay’da; Antakya, Defne, İskenderun/Belen, Kırıkhan, Samandağ ve Hassa’da,

Gaziantep’te; İslâhiye ve Nurdağı’nda hizmet vermeye başladı.

Haber Editörü